1.2 C
București
miercuri, 2 decembrie

Elevii au protestat în prima zi de școală

Protest inedit în prima zi de școală, organizat de Consiliul Național al Elevilor. Profesorii și copiii sunt îndemnați să poarte o banderolă neagră pe braț, în semn de protest împotriva ordinului Ministrului Educației care trimite elevii care au obținut medii sub 5 la Evaluarea Națională către școlile profesionale.

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pop, a declarat pentruB1 TV că experimentele politicienilor în educația românească au efecte grave asupra copiilor.

„Multe decizii sunt luate după ureche. Prin acest protest, noi ne-am dorit să tragem un semnal de alarmă și să nu mai fim puși în fața faptului împlinit, ci toate deciziile să fie luate pe termen lung, având o viziune coerentă. Experimentele politicienilor au efecte grave asupra copiilor. Acest lucru se vede cu ochiul liber. Asistăm la o serie de experimente”, a spus Antonia Pop pentru B1 TV.

La rândul său, ministrul Educației, Daniel Brez, a declarat, luni, că niciunui elev nu i se îngrădeşte accesul la educaţie.

„Este o decizie asumată printr-un ordin de ministru în urma discuţiilor cu cei din Grupul de Dialog Social la nivel de Minister al Educaţiei. Vreau să vă spun că majoritatea au fost de acord cu această decizie, să se pună acest prag al notei 5. Şi aici vreau să vin să vă exemplific. Niciunui elev nu i se îngrădeşte accesul la educaţie. Prima fază. Deci, dacă discutam anii trecuţi de ce se intră şi cu nota 1, 1,50 sau 2 la liceu, era o problemă. Nu avem calitate în învăţământ, nu ţinem la calitate. Am impus acest prag, dar elevii care vor merge la şcoala profesională – pentru că şi mediul de afaceri ne cere meseriaşi, spun că de ce nu mai avem meseriaşi, şcoli profesionale – vor merge, vor face o meserie trei ani de zile. După trei ani de zile pot să urmeze cursurile unui liceu, pot să-şi promoveze Bacalaureatul, pot să urmeze cursurile unei facultăţi ş.a.m.d. Pot, practic, şi din punct de vedere educaţional, să se împlinească elevii respectivi”, a spus Breaz.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW