joi, 28 mai, 2020
12.6 C
București

Elevii români au învăţat cum pot fi localizaţi prin aplicaţia Apel 112

Peste 5.000 de elevi din 40 de judeţe din ţară au participat la lecţiile deschise susţinute de specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS). Timp de trei săptămâni, copiii au aflat cât de importantă este instalarea aplicaţiei pentru telefoane mobile “Apel 112” şi cum se utilizează responsabil numărul unic de urgenţă 112.

Acţiunile de informare desfăşurate în unităţile de învăţământ fac parte dintr-o amplă campanie de promovare a aplicaţiei dezvoltate de STS, destinată localizării în timp real a victimelor unor situaţii de urgenţă sau evenimente care pun în pericol viaţa, proprietatea şi mediu. Campania derulată la nivel naţional vizează informarea tinerei generaţii asupra utilităţii aplicaţiei “Apel 112”, astfel încât cei mici să se familiarizeze cu mijloacele prin care pot cere ajutor atunci când se află în dificultate.

Prim-adjunct al directorului STS, general de brigadă ing. Ionel Sorin Bălan: “Aplicaţia “Apel 112″ reprezintă în acest moment cel mai facil şi la îndemână instrument de localizare a victimelor. Până la finalizarea dezvoltării infrastructurii şi implementarea tehnologiei AML, ne dorim ca un număr cât mai mare de cetăţeni să descarce aplicaţia. Am considerat necesară această campanie fiind convinşi că schimbarea de mentalitate se produce în primul rând prin apropierea de tânăra generaţie.”

Totodată, având în vedere necesitatea reducerii numărului de apeluri non-urgente la 112, specialiştii STS vor continua acţiunile proactive atât în rândul copiilor, cât şi în rândul adulţilor pentru a conştientiza că numărul unic de urgenţă trebuie utilizat corect, responsabil şi doar în cazuri reale de urgenţă.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Susținere a planului Comisiei Europene de către reprezentanții grupurilor politice din PE

După prezentarea planului de redresare europeană de către Ursula von der Leyen, și a angajamentului asumat de...

Reuniune extraordinară a Parlamentului European consacrată dezbaterii planului de redresare a Europei și a bugetului plurianual al UE

"Este ora Europei!", a clamat miercuri Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, prezentând Parlamentului European un...

Ema, un film bulversant, care alunecă în dramă erotică

Ce ne mai poate surprinde în cinematografia modernă, după ce aproape totul a fost încercat? Pablo Larraín,...