14.8 C
București
joi, 4 martie

Emmanuel Macron, testat pozitiv la Covid-19

Testat pozitiv joi la Covid-19, Emmanuel Macron intră în izolare pentru o săptămână, a anunțat intr-un comunicat Elysée. Domnia sa va continua însă să lucreze și să asigure activitățile prezidențiale de la distanță.

Persoanele cu care s-a aflat în contact apropiat au intrat de asemenea în izolare: primul ministru Jean Castex și președintele Adunării Naționale, Richard Ferrand.

Avertizați

În perioada 10-11 decembrie, Emmanuel Macron a participat la un Consiliu European la Bruxelles, în compania unui mare număr de șefi de stat și de guvern europeni.

Luni, 14 decembrie, președintele Macron a participat la tragerea la sorți pentru Cupa mondială 2023 la rugby, ce va avea loc în Franța.

A dejunat apoi, la Elysée, cu premierul spaniol Pedro Sanchez, cu președintele Consiliului European, Charles Michel și cu secretarul general al OECD, Angel Gjurria. În aceeași zi s-a adresat celor 150 membri ai Convenției cetățenești pentru climat.

Marți, 15 decembrie, președintele Macron a participat la Consiliul restrâns al Apărării și Securității naționale și s-a întreținut cu Peter Maurer, președintele Comitetului internațional al Crucii Roșii.

Miercuri, 16 decembrie, Emmanuel Macron a participat la reuniunea Consiliului de apărare Covid-19 și la reuniunea Consiliului de Miniștri. În aceeași zi, a luat dejunul în compania primului ministru portughez, Antonio Costa.


Foto: By EU2017EE Estonian Presidency – Tallinn Digital Summit. Welcome dinner hosted by HE Donald Tusk. Handshake, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=65357911

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW