Washingtonul sare în ajutorul Londrei: A fost semnat un acord vamal pentru comerțul post-Brexit

Marea Britanie și Statele Unite au semnat miercuri, 17 decembrie, un acord vamal vizând asigurarea fluidității schimburilor comerciale după expirarea perioadei de tranziţie, la finele acestui an. Acordul a fost semnat la Londra, de către ministrul britanic de Finanțe, Jesse Norman, și ambasadorul american în Marea Britanie, Robert Wood Johnson.

Este un acord important, care asigură continuitatea după ieșirea noastră din UE”, a declarat Jesse Norman. „El ne permite să continuăm cooperarea în lupta împotriva infracțiunilor vamale, furnizându-ne reciproc informații și bunele practici…în vederea facilitării fluxului comercial pentru importatori și exportatori”, a adăugat ministrul britanic citat.

„În fiecare zi, a declarat la rândul său ambasadorul american, Statele Unite și Regatul Unit lucrează cot la cot pentru a pune mâna pe criminalii care fac trafic de mărfuri ilegale peste Atlantic – de la arme de foc la droguri, produse ale faunei și florei sălbatice ilegale și chiar medicamente contrafăcute”.

Acordul semnat miercuri va constitui de asemenea baza juridică a acordului de recunoaștere reciprocă a operatorilor economici agreați, care va garanta că persoanele și întreprinderile vor continua să beneficieze de avantaje la frontierele lor.


Foto: By Chris McAndrew, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61327840

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW