miercuri, 27 mai, 2020
12.8 C
București

Epurări în Guvernul PSD

Înainte de şedinţa de luni a Comitetului Executiv al PSD, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi-a dat demisia din funcţia de președinte interimar la PSD București, ca o formă de protest faţă de Liviu Dragnea, care „a blocat alegerile la această organizație”, potrivit Hotnews.

,,Mi-am depus acum demisia din calitatea de preşedinte interimar la PSD Bucureşti. Este o formă de protest a mea pentru faptul că de 2 ani domnul Dragnea a blocat alegerile la această organizaţie şi la alte câteva din ţară, probabil pentru a fi vulnerabili şi de a depinde doar de domnia sa. Cred că şi statutul trebuie amendat în sensul în care o poziţie interimară să nu poată dura 2 ani, aşa cum mi s-a întâmplat mie.

Îmi dau seama că a fost un plan şi nu a fost un plan tocmai prietenos mie în sensul în care să depind permanent de domnia sa şi să încerce cu organizaţia Bucureşti ceea ce a încercat şi la unele a reuşit să conducă pe sistemul dezbină şi stăpâneşte”, a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, aceasta l-a acuzat pe Liviu Dragnea că a încălcat promisiunile făcute alături de ea în faţa bucureştenilor, fiind preocupat ,,să-și lichideze adversarii”, informează B1.

”Toate promisiunile pe care le-am făcut împreună, subliniez, împreună, s-au realizat doar de Primăria Capitalei. Problemele grave cu care se confruntă Capitala nu pot fi puse doar pe seama primarului general. Știți foarte bine că metroul se află sub conducerea Guvernului, centura este la Guvern. Toate aceste instituții publice, Ministerul Transporturilor, CNAIR care construiește în ritm de melc și autostrăzi și drumuri expres, ar fi trebuit să își fi dat mâna și să finalizeze marile proiecte din întreaga țară, nu doar din București. Chiar stăteam și mă gândeam dacă domnul Dragnea ar fi depus atât de multă energie, cum a depus pentru a mă lichida pe mine din punct de vedere politic, probabil am fi avut acum, deja la stadiul de fundație și spitalele regionale și finalizate autostrăzile. Dar, cum acestea sunt rămase în urmă, este explicabil. Domnia sa s-a ocupat să-și lichideze adversarii, culmea, din interiorul partidului, dar care nu erau adversari, așa i-a numit domnia sa. Erau de fapt oameni cu luciditate, cu responsabilitate, care au dorit să pună pe primul plan interesul cetățeanului și mai apoi disciplina de partid”, a afirmat primarul Capitalei.

Un alt nume important din PSD care şi-a înaintat demisia este Mihai Fifor. Acesta şi-a depus mandatul din funcţia de ministru al Apărării. Motivul invocat de Fifor este acela că îşi doreşte să se implice mai mult în munca de partid.

,,Înainte de toate, vreau să spun că am prezentat şi colegilor mei, doamnei prim-ministru, domnului preşedinte Dragnea, mulţumiri pentru susţinere şi pentru încrederea pe care mi-au acordat-o în două rânduri: o dată ca ministru al Economiei şi o dată ca ministru al Apărării Naţionale. Am încercat să fac un mandat cât se poate de bun şi sper că n-am înşelat încrederea nimănui. Pe de altă parte, am făcut o analiză foarte serioasă. Am văzut ce s-a întâmplat în ultimele luni şi am considerat că pot să merg în echipă la partid, să încercăm să pregătim cei doi ani foarte grei care urmează. Cred că e nevoie să întărim echipa şi să putem să pregătim proiectele acestea extraordinar de importante. Prin urmare, am rugat-o şi pe doamna prim-ministru şi pe domnul preşedinte Dragnea să fie de acord să-mi depun mandatul şi să pot să merg la partid să mă implic foarte serios”, a declarat Mihai Fifor la Parlament, înaintea Comitetului Executiv.


Potrivit Mediafax,
cele mai recente nume vehiculate de noi miniștri sunt:

Lia Olguța Vasilescula Ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Șova.
Marius Budai – la Ministerul Muncii, în locul Liei Olguței Vasilescu

Gabriel Leș (a mai fost ministru al Apărării) – la Apărare, în locul lui Mihai Fifor, care a demisionat
Niculae Bădălău la Ministerul Economiei, în locul lui Dănuț Andrușcă

Ilan Laufer – la Ministerul Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu

Alexandru Petrescu – la Ministerul Comunicațiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sondaj comandat de PE: Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare celei provocate de COVID-19

- Aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc ca Uniunea Europeană să poată juca un rol mai...

Înapoi în viitor

După două luni de izolare, mulți se străduiesc să întoarcă timpul. Chiar și cu riscul unui nou...

146 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Au fost...