- Ericsson Open Lab își propune să susțină inovarea în domeniul tehnologiilor de virtualizare a rețelelor mobile de acces radio (RAN) 5G, la nivel global
- Ericsson Open Lab este un spațiu destinat colaborării rapide și interactive (virtuale și fizice) între furnizorii de servicii de comunicații și partenerii de la nivelul ecosistemului
- Clienții Ericsson pot realiza noi scenarii de implementare/utilizare, pot crește nivelul de automatizare și reduce intervenția manuală, concentrandu-se inițial pe produsele Cloud RAN dezvoltate de Ericsson
Ericsson (NASDAQ: ERIC) a înființat Open Lab, un nou spațiu pentru colaborare și inovare dedicat clienților companiei, din segmentul Cloud RAN, precum și partenerilor din ecosistem. Aceștia vor putea dezvolta împreună, în cadrul Ericsson Open Lab, tehnologii pentru virtualizarea rețelelelor de acces radio 5G (RAN).
Situat în Ottawa, la centrul de cercetare și dezvoltare al companiei, un important hub de resurse și expertiză în domeniul tehnologiilor Cloud RAN, Ericsson Open Lab poate fi accesat, în mod virtual, de clienții din întreaga lume, iar compania va sprijini aceste activități și din alte locații la nivel global.
Ericsson Open Lab facilitează colaborarea rapidă și interactivă și aduce inovații în dezvoltarea de soluții pentru 5G RAN, complementare celor deja existente. Prin intermediul acestui nou laborator, compania își propune, de asemenea, să ajute furnizorii de servicii să realizeze noi scenarii de implementare și utilizare a tehnologiei 5G și să creeze oportunități pentru a crește gradul de automatizare și a reduce frecvența intervențiilor manuale. Totodată, Ericsson Open Lab oferă spațiu pentru explorarea tehnologiilor Open RAN, inclusiv la nivelul unor aspecte precum virtualizarea, managementul și orchestrarea rețelelor de telecomunicații.
Colaborarea clienților și partenerilor în cadrul Ericsson Open Lab nu se limitează doar la utilizarea tehnologiilor de cloud nativ ale Ericsson, ci și la dezvoltarea software-ului RAN pe servere comerciale de tip off-the-shelf (COTS) și a acceleratoarelor hardwarededicate. Va fi încurajată, totodată, și creșterea gradului de cooperare cu furnizorii de servicii de comunicații și partenerii din industrie, în domenii precum învățarea automată (machine learning) sau automatizarea și optimizarea rețelelor – printre aceștia se numără KDDI, Ooredoo, Orange, SoftBank Corp, Turkcell și parteneri din ecosistem precum Intel, NVIDIA, Red Hat și Wind River. Alți parteneri vor fi implicați pe măsură ce vor apărea noi cerințe la nivelul rețelelor Cloud RAN, permițând noi activități de colaborare în cadrul Open Lab.
Fredrik Jejdling, Executive Vice President și Head of Business Area Networks, Ericsson, a declarat: “Tehnologia cu arhitectură deschisă stă la baza miracolului tehnologiei de comunicatii mobile moderne, care conectează astăzi peste 8 miliarde de dispozitive, prin intermediul unui singur set de standarde globale de operare. Clienții și partenerii noștri sunt invitați să se alăture Ericsson Open Lab și să colaboreze pentru a aduce inovarea din domeniul cloud, la nivelul tehnologiei 5G”.
„Am creat acest spațiu de colaborare pentru a dezvolta arhitecturi de rețele și standarde de operare comune care să completeze tehnologiile existente compatibile cu cea 5G. Această inițiativă va testa limitele conectivității 5G, lucrând îndeaproape cu operatorii și clienții de tip enterprise de la nivel global, pe măsură ce industria va adopta arhitecturi mai deschise”.
Ericsson Open Lab include cea mai nouă tehnologie nativă cloud din industrie, susținută de aplicații de colaborare și întâlniri virtuale, care le va oferi utilizatorilor ocazia de a lucra împreună într-un mod captivant, dinamic și interactiv.
Toshikazu Yokai, Executive Officer, Chief Director of Mobile Technology, KDDI, a declarat: „KDDI se angajează să genereze continuu inovații la nivelul rețelelor și să creeze noi tehnologii care să le aducă utilizatorilor performanțe superioare. Colaborarea cu Ericsson, în cadrul Open Lab, le va permite echipelor noastre de design și inginerie să colaboreze în timp real și să dezvolte împreună noi tehnologii RAN virtualizate, pentru a spori inteligența și agilitatea rețelelor noastre 5G”.
Arnaud Vamparys, Senior Vice President, Radio Networks, Orange, a afirmat: „În ceea ce privește partea de Open RAN, interoperabilitatea, dezvoltarea segmentului cloud și automatizarea reprezintă subiecte cheie pentru Orange. Colaborarea cu Ericsson, ca parte a inițiativei Open Lab, ne permite să explorăm noi tehnologii flexibile și inovatoare precum Cloud RAN pe sisteme hardware de tip COTS pentru dezvoltarea rețelelor de comunicații mobile”.
Ryuji Wakikawa, Vice President, Head of Advanced Technology Division, SoftBank Corp., a precizat: „SoftBank lucrează în mod activ cu partenerii din ecosistemul global pentru a dezvolta virtualizarea tehnologiilor RAN. Suntem nerăbdători să contribuim la accelerarea procesului de dezvoltare și implementare a celei mai avansate infrastructuri mobile, prin intermediul colaborărilor de la nivelul Ericsson Open Lab”.
În centrul din Ottawa sunt disponibili, pentru testare și activități de co-creare 100 MHz de spectru în banda de frecvențe 3.4-3.8 GHz pentru aplicații indoor și 60 MHz de spectru pentru aplicații de tip indoor/outdoor. Toate acestea le permit clienților și partenerilor să creeze și să testeze capabilități Cloud RAN bazate pe propriile lor resurse de spectru și cerințe de utilizare, atât în rețelele de tip indoor, cât și în cele de tip outdoor.
Colaborarea rapidă și interactivă cu furnizorii de servicii și partenerii din ecosistem susțin, de asemenea, și abordarea Ericsson privind integrarea și implementarea continuă (CI/CD) pentru dezvoltarea tehnologiei Cloud RAN. Această abordare asigură integrarea perfectă a noilor funcționalități, accelerând în același timp procesul de feedback și designul de noi caracteristici, ceea ce înseamnă că software-ul poate fi folosit rapid, adesea în câteva minute de la dezvoltare.
Deschiderea Open Lab urmează anunțului Ericsson despre dezvoltarea portofoliului de produse Cloud RAN, noul laborator facilitând dezvoltarea viitoarelor soluții Ericsson Cloud RAN pe sisteme hardware de tip COTS și aducând astfel o mai mare eficiență și flexibilitate în rețelele clienților companiei.