Eurodeputații vor pleda în favoarea unor criterii comune pentru călătorii sigure

Turismul trebuie inclus în planurile naționale de redresare, iar criteriile UE privind călătoriile în condiții de siguranță ar trebui incluse într-o nouă strategie UE privind turismul.

Parlamentul va dezbate miercuri și va vota joi cu privire la un proiect de rezoluție privind stabilirea unei strategii a UE pentru turismul durabil. Eurodeputații vor îndemna țările UE să includă sectorul turismului și al călătoriilor în planurile lor de redresare și să ia în considerare reducerea temporară a TVA-ului pentru aceste servicii.

Un certificat comun de vaccinare ar trebui să faciliteze călătoriile și să acționeze ca o alternativă la testele PCR și la cerințele de carantină, susțin eurodeputații în rezoluția propusă de Comisia de transport și turism. Acest lucru ar putea fi pus în practică de îndată ce există dovezi suficiente că cei care au fost vaccinați nu transmit virusul.

Proiectul de text invită, de asemenea, statele membre să pună în aplicare pe deplin, fără întârziere, criterii comune pentru călătoriile în condiții de siguranță. Acestea ar trebui să includă un protocol comun și nediscriminatoriu al UE privind siguranța sanitară pentru testarea înainte de plecare și să stabilească faptul că cerințele de carantină ar trebui să rămână un instrument de ultim resort.

Cod de procedură: 2020/0238(INI)

Dezbatere: miercuri, 24 martie

Rezulatele votului: joi, 25 martie

Procedură: rezoluție non-legislativă

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW