11.4 C
București
miercuri, 12 mai

Eurodeputații vor vota programul InvestEU pentru investiții strategice și inovatoare

Parlamentul urmează să adopte noul program InvestEU, care va mobiliza investiții publice și private și va garanta un acces simplificat la finanțare.

Dezbaterea și votul vor avea loc marți, rezultatele fiind anunțate marți seara.

Cu 26 miliarde euro (în prețuri curente) rezervate în bugetul UE ca garanție, se preconizează că InvestEU va mobiliza 400 miliarde euro pentru a fi investite în întreaga Uniune europeană pentru perioada 2021-27.

Programul, care a fost convenit provizoriu în decembrie, vizează stimularea investițiilor strategice în fabricarea în UE de produse farmaceutice, dispozitive și materiale medicale, precum și în producția de tehnologii ale informației și comunicațiilor, componente și dispozitive. În plus, negociatorii PE din cadrul comisiilor pentru buget și afaceri economice și monetare au asigurat acordarea de sprijin sub formă de capital IMM-urilor care au fost afectate în mod negativ de criza provocată de pandemie.

InvestEU, care face parte din pachetul de redresare Next Generation EU în valoare de 750 de miliarde euro, va contribui, de asemenea, la finanțarea proiectelor durabile care pot demonstra că au un impact pozitiv asupra mediului, climei și societății.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW