Emmanuel Macron, pălmuit de un bărbat, în cursul deplasării sale în districtul Drôme

Președintele Emmanuel Macron s-a aflat marți în vizită în regiunea Drôme, localitatea Tain-l’Hermitage. În ajunul celei de a treia etape a ieșirii din carantină, președintele Macron venise să se întâlnească cu comunitatea restauratorilor și a reprezentanților gastronomiei. Dar, la ora prânzului, părăsind liceul hotelier din Tain-l’Hermitage și înainte de a pleca spre Valence, un bărbat l-a pălmuit pe preşedinte în momentul în care s-a apropiat să salute mulțimea. Agresorul a comis fapta lansând sloganul regalist „A bas la Macronie!”(Jos Macronia). În urma intervenției rapide a gărzii președintelui și a jandarmeriei din Tain-l’Hermitage au fost arestate două persoane – respectiv agresorul și un alt individ. Potrivit precizărilor procurorului republican din regiune, cele două persoane arestate sunt locuitori ai districtului Drôme, având vârsta de 28 de ani, fără antecedente judiciare.

Condamnări politice imediate

Gestul de violenţă comis împotriva președintelui a fost imediat condamnat de numeroase personalități politice. „Suntem cu toții consternați, a avut loc un atac la adresa fundamentelor democrației noastre”, a declarat premierul francez Jean Castex în Adunarea Națională. Jean-Luc Mélenchon, președintele formațiunii politice La France Insumise (Franța nesupusă), a reacționat pe Twitter spunând: „Sunt solidar cu președintele”. Însăși președinta partidului Rassemblement național (fost Frontul Național, de extremă dreapta), Marine Le Pen, a declarat la Luneville: „Este un comportament inadmisibil să ataci fizic președintele Republicii. Nu poți să-ți permiți a avea nici cel mai mic gest împotriva președintelui; eu văd această violență de mai mulți ani, această violență aparține stângii extreme”. Olivier Faure, primul secretar al Partidului Socialist, a transmis pe rețelele de socializare: „Republica trebuie să fie unită în combaterea oricăror violenţe. Solidaritate fără nuanțe cu președintele!”. În forțele de dreapta ale societății, Xavier Bertrand, președintele foștilor Republicani din regiunea Haut-de-France, a condamnat „cu fermitate gestul inacceptabil a cărui victimă a fost Emmanuel Macron”. Fostul președinte François Hollande a denunțat ceea ce el a numit „o lovitură insuportabilă și intolerabilă dată instituțiilor”.


- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Ce-i fa macrou, n-ai venit la intalnire si l-ai lasat pe nenea sa te astepte dejeaba la bistrou? asa se intampla intre iubiti!

  2. // Fostul președinte François Hollande a denunțat ceea ce el a numit „o lovitură insuportabilă și intolerabilă dată instituțiilor” . Alta fosila, precum Iliescu . De mai aveti ceva de zis/de mintea va mai duce, ziceti ; dara, nu latrand „ca catelele” la luna !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW