-4.1 C
București
miercuri, 20 ianuarie

Expertul în probleme de sănătate al Casei Albe cheamă la prudență, deși la nivel mondial a fost demarată relaxarea

În timp ce președintele american nu-și ascunde dorința insistentă de a determina relansarea economiei țării cât mai rapid posibil, doctorul Anthony Fauci, principalul consilier în probleme de sănătate al Casei Albe și director al Institutului național american pentru alergii și boli infecțioase, a evocat – în cadrul unor audieri din Senatul american – “riscul revenirii epidemiei în lipsa răspunsului adecvat”.

Avertismentul lui Anthony Fauci, figura centrală a celulei de criză de la Casa Albă angajată în lupta cu virusul ucigaș, a reținut atenția presei și a posturilor de televiziune din Statele Unite și europene. Fauci i-a prevenit pe senatorii americani că o renunțare prea rapidă la măsurile de izolare “riscă să agraveze epidemia”. Inclusiv acele măsuri luate de numeroase state americane care au început să autorizeze revenirea la lucru, fără să respecte consemnele dictate de Casa Albă conform cărora sunt necesare 14 zile consecutive de declin al epidemiei înaintea renunțării la restricțiile preventive.

Declarațiile doctorului Fauci în Senatul american, spun sursele citate de corespondentul RFI la Washington, au fost “clare și precise”. Domnia sa nu a ezitat să evoce incertitudinile comunității oamenilor de știință asupra maladiei provocate de coronavirus. Iar atunci când a fost întrebat ce crede despre renunțarea la măsura izolării decisă de numeroși guvernatori ai statelor americane, a răspuns: “Neliniștea mea este determinată de faptul că în statele, orașele sau regiunile care nu respectă la literă recomandările pe care noi (de la Casa Albă – n.n.) le-am formulat, există riscul real al declanșării unei epidemii necontrolabile, ceea ce ne va aduce nu doar morți și suferințe inutile pe care le-am putea evita, ci și alte eforturi pentru redemararea economică”. Declarațiile doctorului Fauci intervin pe fondul creșterii în continuare a numărului de contaminați cu coronavirus în Statele Unite (peste 82.000 în acest moment), motiv care l-a determinat să sublinieze că “numărul morților este probabil mai mare decât cel știut în prezent. Nu știu până la ce punct, dar este, cu siguranță, mai mare”.

Foto: By NIAID – Anthony S. Fauci, M.D., NIAID Director, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=82983928

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. En France, le Covid-19 aurait contaminé moins de 5 % de la population, loin de l’immunité collective
    Même dans les régions les plus touchées, moins de 10 % des habitants ont été contaminés, selon cette étude actualisée d’épidémiologistes français.

    Le Monde avec AFP Publié hier à 21h25, mis à jour à 02h46

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW