Expoziţie Daniel Crăciun/Mircea Nechita – ”Discursuri plastice paralele”

Mircea Nechita- Casa

Cel mai adesea expozanţii se asociază după criterii de numitor comun, apropiere ca viziune plastică, stil de exprimare, tehnici utilizate cu precădere. Aici am căutat,dimpotrivă, a evidenţia deosebirile şi diferenţele.

Ideea de bază a expoziţiei este de a crea un dialog plastic interesant între lucrările expuse, diferite din toate punctele de vedere: tehnică folosită pentru a le crea, subiecte şi teme abordate cu precădere,modul de gândire, stilul de lucru… Tocmai de aceea, cel mai potrivit mod de a panota lucrările expuse, nouă ni s-a părut a fi în paralel, fiecare urmându-şi drumul şi direcţia lui. În artă, precum în viaţă…

MIRCEA NECHITA

Daniel Crăciun- compoziţie vegetală – ulei pânză

Aici şi acum motivele mele de inspiraţie sunt din zona vegetalului sau a neosimbolismului oniric şi critic. Expunem împreună pentru dialogul dintre noi, având cumva discursuri paralele Ca pentru o ilustrare a diversităţii viziunilor cât şi pentru unele lucrări în tehnici mixte ce ne apropie în amintitul demers.

Am dorit să expun împreună cu amicul şi colegul Mircea Nechita – un grafician cu mari calităţi plastice – pentru dialogul vizual dintre demersurile noastre şi astfel punându-se în evidenţă în paralel un discurs plastic diferit, viu, însă complementar.

Am găsit de asemenea pe simeze şi o formulă inedită de panotare, ca în oglindă.

DANIEL CRĂCIUN

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW