0.7 C
București
miercuri, 27 ianuarie

Facebook se pregăteşte de RĂZBOI: Anunţul uluitor făcut de gigantul social media

Influenţa şi importanţa Facebook-ului la nivel global i-a determinat pe managerii gigantului social media să ia măsuri extreme.

Astfel, Facebook construieşte nici mai mult nici mai puţin decât o cameră ”de război” la sediul central din Menlo Park. Scopul acesteia esteidentificarea şi eliminarea oricărei tentative de amestec în alegerile parțiale pentru congresul SUA, care vor avea loc pe 6 noiembrie,transmite B1.

Noul laborator informativ Facebook va fi operat de unele dintre cele mai bune minţi din industria tehnologiei. 

”Construim această cameră de război, o cameră fizică, cu oameni din companie din discipline diferite. Aşa încât, pe măsură ce vom descoperi probleme care ar putea apărea în orele de dinaintea alegerilor, vom putea lua măsuri rapide şi decisive”, a declarat pentru NBC News Samidh Chakrabarti, directorul pentru angajament civic al Facebook.

Chakrabarti a mai explicat că în această cameră vor exista mai multe ecrane pe care vor fi monitorizate activităţile neobişnuite de peFacebook. Unele ecrane vor fi prevăzute şi cu alarme, care vor avertiza în legătură cu creşteri sau scăderi neaşteptate al activităţilor. La aceste activităţi de monitorizare vor participa angajaţi ai Facebook în domeniul ingineriei, ştiinţei datelor, politicilor publice şi alte domenii colaterale.

În interviul acordat NBC, Chakrabarti a spus că Facebook se află într-o ”cursă a înarmării”, dar că este mult mai bine echipată decât era în 2016.

În ultimele 6 luni Facebook a făcut tot posibilul pentru a ieşi din controversa provocată de reacţia slabă avută în cazul intervenţiei Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW