luni, 17 februarie, 2020
11.7 C
București

Finanţări pentru companiile micro şi mici din România

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a oferit companiei BT Mic – parte a Grupului Financiar Banca Transilvania – un imprumut (echivalentul a 7 milioane de euro) pentru facilitarea accesului la finantare a companiilor micro si mici din Romania.

„Parteneriatul EFSE – BT Mic reprezinta un pilon important in extinderea accesului la finantare a afacerilor mici sau la inceput de drum, permitandu-ne astfel sa sustinem si alte idei de business, si mai multi tineri antreprenori.” – afirma Cristina Sindile, Director General, BT Microfinantare.

Presedintele Consiliului de Administratie EFSE, Christoph Tiskens, declara: „Capacitatea companiilor micro si mici de a accesa finantari in linie cu nevoile lor este cruciala pentru dezvoltarea acestui sector important. Faptul ca antreprenorii pot accesa finantari in moneda locala protejeaza aceste companii mici de riscul valutar care poate sa afecteze considerabil sustenabilitatea si succesul acestora”.

Anterior acordarii acestei finantari, Facilitatea de Dezvoltare EFSE a oferit companiei BT Mic asistenta specializata pentru dezvoltarea capacitatilor institutionale in ceea ce priveste deservirea companiilor micro si mici.

EFSE a sustinut prin finantare, de asemenea, realizarea unei serii de materiale video, cu si despre o parte dintre clientii BT Mic.

BT Mic a sustinut pana acum peste 7.000 de micro-intreprinderi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Masa rotundă „De la sclavia romilor în Ţările Române la rasismul modern din spaţiul românesc”

Centrul Naţional de Cultură a Romilor Romano–Kher organizează o masă...

Greu de prevăzut evoluția epidemiei cu coronavirus. S-a ajuns la aproape 1.800 morți și peste 71.000 de contaminați

Prudenţă pretutindeni în prognozarea viitoarei evoluții a epidemiei cu virusul ucigaș al cărei epicentru se află în provincia Hubei...

Peste 10 mii de tineri cu vârsta între 15 și 34 de ani au părăsit definitiv România în 2018

Care este capacitatea județelor României de a-și reține populația tânără acasă? Răspundem la această întrebare printr-o scurtă...

Tot mai puțini absolvenți de studii superioare

Avem cei mai puțini absolvenți tineri de studii superioare din Uniunea Europeană ca pondere în totalul populației:...

TRENDING