2.1 C
București
duminică, 29 noiembrie

Florin Cîțu spune că nu vrea să intervină în controlul prețurilor

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că nu vrea să intervină în controlul prețurilor întrucât asta ar putea genera o penurie de produse.

Acesta a precizat că a solicitat o situație privind prețurile de la Consiliul Concurenței.

„Da, au crescut preţurile şi am sesizat-o şi atunci când plătim facturi pentru Unifarm sau când plătim pentru măşti şi echipamente care vin din străinătate. Şi acolo a crescut preţul. Şi acolo am întrebat dacă acest preţ este preţul de producţie, dacă vin prin intermediari. Încercăm să avem cât mai puţini intermediari. Ca principiu, vă daţi seama că nu aş vrea să intervin, ca liberal, în controlul preţurilor pentru că după aceea dăm în altă problemă, penuria”, a spus Cîțu, în cadrul unei emisiuni televizate, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat că așteaptă ca reprezentanții Consiliului Concurenței să îi transmită dacă există situații de cartel sau oligopol, în care se aranjează creșterea prețurilor.

„Consiliul Concurenţei ştiu că analizează şi se uită exact la preţurile pentru coşul de consum zilnic, cred, şi ne va spune dacă este o situaţie de oligopol în care mai mulţi s-au întâlnit şi au crescut preţurile controlat sau este vorba doar de creşterea costurilor, pentru că nu au oameni şi trebuie să plătească mai mult sau sunt preţurile de import mai mari”, a mai declarat Cîțu.

Amintim că prin Ordonanța Militară 4, autoritățile au anunțat plafonarea prețurilor la carburanți și utilități în perioada stării de urgență.

Astfel, potrivit anunțului făcut de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, prețurile la utilități și carburanți nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat la data de 29 martie. Totuși, în funcție de cerere și ofertă, prețurile vor putea scădea.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW