marți, 25 februarie, 2020
15.9 C
București

Forum de afaceri româno-elen dedicat turismului, la sediul CCIB

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) și Camera de Comerț și Industrie Evia (CCI Evia) din Republica Elenă au organizat, în Aula Carol I a Palatului CCIB Business Center, un Forum de afaceri în domeniul turismului. La eveniment a fost prezent dl. Aristotelis Xenakis, noul ministru plenipotențiar pentru afaceri economice și comerciale din cadrul Ambasadei Republicii Elene în România,

Au participat oameni de afaceri reprezentând 11 companii elene touroperatoare și specializate pe servicii de: outgoing, ingoing, turism cultural, turism pentru tineret, turism de aventură și sporturi extreme, eco-turism, turism balnear și medical, turism de afaceri, transferuri, închirieri auto, precum și reprezentanți ai comunității de afaceri românești interesați de colaborarea cu parteneri eleni din industria ospitalității.

Salutând delegația elenă, directorul general al CCIB, dl George Vodislav, a punctat importanța pe care o acordă Camera bucureșteană promovării contactelor economice între mediile de afaceri din cele două țări, amintind că acesta este al doilea Forum de afaceri organizat împreună cu CCI Evia în ultima jumătate de an, valorificându-se astfel prevederile Memorandumului de Cooperare semnat de cele două camere la 5 iulie 2018.

„Am convingerea că în cadrul evenimentului de astăzi vor fi identificate noi oportunități care pot fi valorificate cu succes în perioada următoare, în parteneriat, de firme din cele două țări. Piața este în continuă schimbare și cred că mediul de afaceri are nevoie de astfel de evenimente, care contribuie în mod real la o mai bună cunoaștere reciprocă si la un dialog pragmatic între oamenii de afaceri români și eleni”, a afirmat directorul general al CCIB.

Exprimând aprecierea pentru modul în care a fost organizat evenimentul, dna. Paraskevi Agiostratiti, președintele CCI Evia, a subliniat că dorește continuarea colaborării cu CCIB, invitând partenerii români să includă în agendă o misiune economică în Insula Evia, a doua insulă a Greciei ca suprafață, cu o infrastructură ce permite conectarea rapidă cu partea continentală a țării și cu potențial economic, în special turistic, semnificativ.

În a doua parte a evenimentului, oaspeţii şi-au prezentat activitatea şi au intrat în dialog cu reprezentanţii firmelor româneşti care au răspuns invitaţiei CCIB în cadrul sesiunii B2B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Brexit: viitorul riscant al agricultorilor britanici, fără beneficiile PAC

Părăsind Uniunea Europeană, agricultorii britanici pierd ajutoare în valoare de mai multe miliarde euro primite până acum în cadrul...

Un nou volum de Nicolae Croitoru

Zilele acestea, Editura „Niculescu” a scos de sub tipar volumul „În cercul...

IMGB, de la „ordine” la dezastru

Întreprinderea de Mașini Grele București a devenit istorie. Nu una frumoasă. Adevărul este că ne-am meritat soarta. Din cea mai...

Unul din trei angajatori români are în plan să recruteze forță de muncă din străinătate, în acest an

Aproape un sfert dintre angajatori iau în calcul să angajeze personal din străinătate în perioada următoare, iar...

TRENDING