19.8 C
București
joi, 13 mai

Fostul preşedinte al Pakistanului, Pervez Musharraf, condamnat la moarte pentru înaltă trădare

Decizie extrem de dură luată de justiţia din Pakistan.

Generalul Pervez Musharraf, fost preşedinte al ţării, aflat la putere între 1999 şi 2008, a fost condamnat la moarte în contumacie pentru înaltă trădare şi subminarea Constituţiei de către un tribunal special.

Instanţa, alcătuită din trei judecători, a pronunţat marţi sentinţa în procesul deschis împotriva lui Musharraf în urmă cu şapte ani, informează Agerpres, citată de b1.ro.

Pervez Musharraf a fost găsit vinovat în baza articolului 6 de încălcarea Constituţiei Pakistanului”, a declarat oficialul guvernamental Salman Nadeem.

Musharraf era judecat pentru înaltă trădare pentru impunerea stării de urgenţă în 2007, când a suspendat Constituţia şi i-a încarcerat pe judecătorii Curţii Supreme care nu au acceptat decizia.

Pervez Musharraf, care trăieşte în exil în Dubai, l-a răsturnat de la putere în 1999 pe prim-ministrul de atunci, Nawaz Sharif, printr-o lovitură de stat militară sângeroasă şi a obţinut un rol important pe scena mondială după ce s-a alăturat războiului antiterorist condus de SUA în Afganistan.

Pakistanul a fost condus de generali aproape jumătate din istoria sa după obţinerea independenţei de Marea Britanie în 1947, iar acesta este primul verdict pronunţat împotriva liderilor militari.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW