-4.1 C
București
miercuri, 20 ianuarie

Franța: Instalarea la Paris a centrelor de testare gratuită Covid-19

Purtătorul de cuvânt al guvernului Franței, Gabriel Attal, a anunțat că în săptămâna care a trecut a fost depășit “pragul istoric” săptămânal de 900.000 testări Cov id-19. A anunțat, de asemenea, instalarea la Paris, începând de luni, 31 august, a unor centre de depistare gratuită a contaminării cu Covid-19.

Obiectivul guvernului, a spus Gabriel Attal, este să facă față marii afluenţe în aceste zile, în capitala franceză, de persoane întoarse din vacanțe în zone încă suspecte de contaminare.

Potrivit ultimului bilanț al Direcției generale a Sănătății publice, duminică seară erau înregistrate în Franța 5413 noi cazuri de contaminare cu coronavirus în ultimele 24 de ore și patru decese. Numărul total al deceselor provocate de coronavirus în Franța, de la declanșarea pandemiei, a ajuns la 30.606. Informaţii de ultimă oră arată că majoritatea persoanelor aflate în reanimare (70%) sunt concentrate în patru regiuni ale Franței: l’Île-de-France (zona Parisului), l’Auvergne-Rhône-Alpes, les Hauts-de-France şi le Grand Est (incluzând Alsacia, cu Strasbourgul).

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW