Franța: Răul cel mai mare a fost evitat grație vaccinării – declară ministrul Sănătății

Circulația coronavirusului este de câteva zile în constantă diminuare, a declarat joi la o conferință de presă ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran. Franța avea joi spitalizate 11.000 de persoane pentru Covid-19, 2.200 aflându-se în stare gravă, în reanimare. Dar, a subliniat ministrul citat, 2.200 pacienți în reanimare este o cifră de trei ori mai mică decât în primul val al pandemiei. Răul cel mai mare, a adăugat domnia sa, a fost evitat în metropolă grație vaccinării masive a populației, care a „asigurat o protecție colectivă”.”Dacă nu am fi putut conta pe un vaccin, dacă nu am fi desfășurat o vastă campanie de vaccinare pentru toată populația, cel de-al patrulea val al pandemiei ar fi putut fi mult mai grav și periculos față de valurile precedente”, a subliniat Olivier Véran. În opinia sa, acest al patrulea val este, în esență, o epidemie care ucide nevaccinaţii. Spitalele sunt pline de pacienți care nu s-au imunizat, serviciile de urgență intervin de asemenea pentru nevaccinaţi, iar decesele sunt prioritar în rândul nevaccinaţilor. Situația în domeniul sanitar este dificilă: paturile în secțiile de reanimare au fost multiplicate de urgență de patru până la șase ori, personalul sanitar a fost considerabil întărit.

Guvernul francez, a anunțat ministrul Sănătății, intenționează să depășească obiectivul său inițial – vaccinarea până la finele anului a 50 milioane de cetățeni. De asemenea, campania pentru al treilea rapel va fi lansată în luna septembrie și va privi mai întâi prsoanele cu vârste de peste 65 ani, sau persoanele care riscă să facă forme grave de Covid-19, a anunțat Olivier Véran.


- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

  1. Atunci de ce cele mai vaccinate experimental antiCovid 19 tari din lume Israel si Marea Britanie sunt azi in zona rosie cu cele mai multe cazuri de imbolnaviri, tovarasu Olivier, iar cele mai putin vaccinate ca Bulgaria, Belarus, Japonia, Serbia etc sunt in zona verde cu cele mai putine imbolnaviri?

  2. Ce se spune ca a reusit Franta prin vaccinare au reusit alte 100 de tari prin nevaccinare experimentala: tarile arabe, Kaponia, Belarus, Coreea de Nord, etc,etc,etc.

  3. Si atunci de ce alte 100 de tari din lu e ( musulmane, i diene, sud-americane, din indpchina, Japonia, asia si fosta urss etc etc etc) nevaccinate stau mult mai bine epidemiologic ca mult audata franta dim ue ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW