-0.8 C
București
miercuri, 2 decembrie

Fuga de sedentarism. Ce sporturi poți să practici chiar și când e frig afară

Dacă vara te mai îndeamnă să scoți bicicleta la o plimbare sau să ieși la alergat, odată cu scăderea în temperaturi, scade și cheful de mișcare în aer liber. Dar asta nu înseamnă că trebuie să lăsăm biroul și canapeaua să ne țină captivi. Doar 6% dintre români practică sport cu regularitate, conform unor studii de specialitate. Ceea ce e păcat, pentru că există suficiente sporturi frumoase care pot fi practicate pe toată perioada anului. Pe lângă clasicul mers la sală. Iar motivele financiare n-ar trebui să te împiedice. Mai ales când poți să-ți iei tot echipamentul cu un card de credit.

Futsal – adrenalină pe spații mici

Poate fi greu să te apuci de un sport de unul singur. Dar când aduni prietenii pentru un sport de echipă, vă motivați unul pe altul. Iar ceva ce părea un subiect serios, adică menținerea sănătății, poate deveni repede o sursă de distracție. Fotbalul e deja foarte popular la noi, dar când intră în sală, devine și mai interesant. Nu ai distanțe mari de alergat, dar arzi foarte multe calorii pe metru pătrat. Iar ritmul alert sigur se lasă cu faze frumoase de trecut în repertoriul personal.

Squash – cel mai solicitant sport

Dacă alergatul nu prea îți surâde, dar vrei să dai jos kilogramele în plus rapid, acesta este sportul perfect. Se spune despre squash că este sportul în care arzi cele mai multe calorii pe secundă. Și îți vei pune la contribuție nu doar abilitățile fizice, ci și perspicacitatea. Pentru că trebuie să gândești la foc continuu, pentru a face față ritmului rapid.

Ping pong – ușor de practicat

O rudă mai clasică a squash-ului este tenisul de masă sau ping pong, în limbajul comun. Cei mai mulți dintre noi au pus mâna măcar o dată pe o paletă de ping pong. Există mese chiar și în parcuri sau alte spații publice. Dar sunt și săli în care poți practica acest sport relativ ieftin și foarte plăcut. Vei avea nevoie, evident, de un coechipier. Dar partea bună este că îl poți practica împreună cu partenerul de viață.

Drumeții – aer curat și relaxare

Dacă vine frigul, nu înseamnă că trebuie să ne baricadăm lângă calorifere. De fapt, sportul la temperaturi mai scăzute poate fi chiar mai benefic. Frigul face ca inima să lucreze mai mult pentru a pompa sânge în organism. Iar corpul arde mai multe calorii, pentru că depune efort pentru a se încălzi. Iar dacă ești reticent să te apuci de sporturile clasice de iarnă, poți să te rezumi la drumeții. Mersul pe jos într-un ritm alert este, până la urmă, prima formă de sport. Alege traseele simple sau pur și simplu fă un tur al stațiunilor montante. Aerul curat și peisajele frumoase sigur te vor motiva să mergi mai departe. Și există fel de fel de echipamente care să te ajute, de la costume impermeabile, la încălțămintea specială.

Orice ai alege, sportul n-ar trebui să fie o corvoadă, ci un mod distractiv și sănătos de a petrece timpul liber. Încearcă mai multe sporturi și vezi ce-ți place sau ce ți se potrivește cel mai bine. Iar ca să nu ai chiar nicio scuză, apelează la un card precum CardAvantaj pentru a-ți cumpăra echipamentul sau pentru a plăti mai ușor abonamentele lunare.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW