7.6 C
București
sâmbătă, 24 octombrie

Gabriela Firea, un nou atac la adresa Guvernului

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat joi un nou atac la adresa Guvernului. În cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București, Firea a vorbit despre extinderea Centurii Ocolitoare a Municipiului București, susținând că Executivul a explicat că nu a transferat Centura Capitalei în administrația Bucureștiului pentru că s-ar pierde fondurile europene contractate pentru acest proiect.

”Stadiul activității grupului de lucru PBM – Ministerul Transporturilor cu privire la Centura Ocolitoare a Municipiului București. Am constatat în ultima perioadă că toată lumea se pricepe la acest obiectiv de investiții, ceea ce este un lucru bun, dar în teren lucrurile sunt mai mult decât neplăcute. 

În 27 de ani, Guvernul, prin CNAIR, nu a finalizat nici măcar jumătate din acest obiectiv de investiții, centura ocolitoare. Procentul este de aproape 37%. Practic, dintr-un total de aproximativ 74 de kilometri, sunt finalizați circa 28 de kilometri. Ne punem întrebarea câți ani ne mai trebuie pentru a extinde la patru benzi centura ocolitoare a municipiului București. 

Am transmis solicitarea de a se transfera de la Ministerul Transporturilor, de la CNAIR, către Primăria Capitalei acest obiectiv de investiții în vederea finalizării și adiministrării. 

Prima dată ni s-a spus «nu», pentru că s-ar pierde fondurile europene. Am fost personal la Bruxelles, am primit și în scris explicațiile cu privire la faptul că era o dezinformare. Fondurile europene nu se acordă pentru o instituție, ci pentru un obiectiv de investiții, iar Primăria Capitalei este eligibilă. 

Al doilea motiv inventat este că nu pot fi transferate contractele aflate în derulare sau unele în licitații. Am venit cu explicațiile și pentru această, să nu-i spunem minciună, că nu sună așa elegant, să-i spunem dezinformare. 

Revin la marota conform căreia ni se spune că nu se poate transfera Centura Capitalei pentru că se pierd fondurile europene. Am aflat în aceste zile că din partea Guvernului nici măcar nu a fost depusă o cerere pentru fonduri europene și nici nu va fi depusă prea curând.

Tot în urmă cu câteva zile am aflat că Centura Capitalei nu are cadastru, nu este în totalitate intabulată, fapt care mi s-a spus doar acum câteva zile. (…) Mi se spunea că dacă se transferă la Primărie, se pierd niște fonduri europene. O minciună foarte mare, pe care o demontăm astăzi.

Ultima dezinformare am aflat-o din gura unui membru al Cabinetului, care nici măcar nu este membru al Cabinetului, ni s-a transmis aseară că nu există posibilitatea juridică ca municipiul București nu are cum să administreze o suprafață de teren care se află pe teritoriul unui alt UAT.

Trei minciuni s-au spus despre faptul că nu se poate transfera centura ocolitoare de la CNAIR la Primăria Capitalei. Aştept să-l văd şi pe al patrulea, pentru că pe cele trei le-am demontat”, a susținut Gabriela Firea, potrivit B1tv.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. CONTRADICTIILE GENEREAZA PROGRESUL… ! OMENIREA MERGE INAINTE; UNII IN FATA, ALTII MAI LA MIJLOC SI RESTUL …LA COADA…!!!!! ROMANIA SI ROMANII AU AVUT LOCUL LOR !!!. MUNTII NOSTRI, PADURILE, APELE , CAMPIILE RODITOARE, OAMENII FRUMOSI AU RAMAS TOT PE ACESTE MELEAGURI. POATE CA ERA MAI BINE SA FI FOST MAI BINE…..!!!?? DAR……DUMNEZEU ITI DA INSA NU ARE TIMP SA-TI BAGE SI IN GURA ! UNA PESTE ALTA….ESTE ACCEPTABIL, PENTRU UNII A FOST SI ESTE BINE, PENTRU ALTII FOARTE BINE. SE ZICE CA EVREUL CUNOSCUT PENTRU INTELEPCIUNEA LUI INCHEIE RUGACIUNEA DE SEARA CU URMATOARELE :….. S IACUM DOAMNE TE ROG SA-MI DAI MITEA ROMANULUI CEA DE PE URMA….!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW