George Maior cere audierea lui Liviu Dragnea şi a lui Victor Ponta

Fostul şef al Serviciului Român de Informaţii şi actualul ambasador al României în SUA, George Maior, a fost audiat marţi, în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Înainte de audierea în Comisia SRI, Maior a declarat că îşi menţine declaraţia despre scrisoarea trimisă preşedintelui Klaus Iohannis de către avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani.

,,Respect Comisia şi am răspuns acestei invitaţii care are legătură cu activitatea de director, nu cu declaraţiile diplomatice sau cu activităţile mele diplomatice. În ceea ce priveşte declaraţia pe care am făcut-o, bineînţeles că mi-o menţin, ea este concordantă cu realitatea, concordantă cu ceea ce practic a declarat şi Guvernul american. Consider că am spus un adevăr şi consider că am lucrat în interesul naţional. Nu înţeleg cum poate cineva să afirme că am interferat cumva în politica americană când este vorba despre o persoană privată. Nu am văzut nici cel mai mic gest, atitudine sau declaraţie din partea americană care să îmi confirme acest lucru”, a declarat George Maior, citat de news.ro.

,,Dacă există un interes politic pentru a pleca din această funcţie, şi văd că există, acesta este determinat de raţiuni politice’’

În ceea ce priveşte o eventuală rechemare de la post, George Maior a spus că dacă exista un interes pentru a fi înlăturat din funcţie, acesta este determinat de raţiuni politice.

,,Dacă există un interes politic pentru a pleca din această funcţie, şi văd că există, acesta este determinat de raţiuni politice, care trebuie explicate. Eu nu mi le explic, nu are legătură cu diplomaţia şi cu faptul că mi-am făcut datoria în interesul naţional”, a mai declarat Maior.

De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre rechemarea sa la post. ,,Nu am avut nicio discuţie cu domnul preşedinte, am avut ieri o discuţie cu domnul Meleşcanu, în care am explicat foarte detaliat argumentele care cred că reprezintă un punct de vedere valid”.
Potrivit articolului 91 din Constituţie, preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.

,,Un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din Statele Unite, nu ştiu dacă mai e avocatul lui Donald Trump. În orice caz, ea este expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia, asta vă spun clar”, declara George Maior, după scrisoarea lui Giuliani.

Maior cere audierea lui Liviu Dragnea şi a lui Victor Ponta

Fostul director al SRI a declarat, la ieşirea de la audieri, că le-a cerut parlamentarilor din Comisie să reflecteze serios dacă multiplele alegații asupra interceptărilor privind ofițeri acoperiți și presiuni asupra justiției să se aducă dovezi și să se audieze și alte persoane, de pildă Liviu Dragnea sau Victor Ponta.

,,Am discutat de protocoale, de proceduri interne. Am susținut necesitatea acestor protocoale, am susținut că serviciul a fost întotdeauna în cadrul legii și puterea adevărului va prevala în fața unor alegații. Am cerut comisiei să reflecteze serios dacă multiplele alegații asupra interceptărilor privind ofițeri acoperiți și presiuni asupra justiției să se aducă dovezi și să se audieze și alte persoane, de pildă Liviu Dragnea sau Victor Ponta”, a mai spus Maior, potrivit B1 tv.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW