-5.6 C
București
duminică, 17 ianuarie

Germania: nouă morți în două atacuri cu armă în apropiere de Frankfurt

Atacurile au avut loc miercuri seară în orașul Hanau, situat la circa 20 kilometri de Frankfurt. Poliția, care a lansat o adevărată vânătoare de oameni, a anunțat joi dimineață că l-a găsit pe presupusul autor al focurilor cu armă la domiciliul său, decedat. În același loc a fost găsit un al doilea cadavru a cărui identitate nu a fost încă stabilită.

Cel puțin nouă persoane au fost ucise în cursul a două rafale de focuri cu armă având drept obiectiv în special baruri unde de regulă sunt servite băuturi preferate de imigranți. Anchetatorii au găsit automobilul presupusului agresor, la bordul căruia se află o importantă cantitate de muniții. Agresorul avea un permis german ce-i dădea dreptul să posede armă de vânătoare; Potrivit ziarului “Bild”, în automobil au mai fost găsite o scrisoare și un video cu confesiuni. În video se aflau revendicări susținute de extrema dreaptă germană. Mobilul atacurilor de miercuri seară nu era joi dimineață cunoscut, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției din localitatea amintită. Ceea ce spun însă surse locale, inclusiv presa, Germania este, de ceva vreme, ținta unor atacuri jihadiste, unul dintre ele, extrem de grav, fiind comis în decembrie 2016 la Berlin, soldat cu 12 victime. În acest moment,o mare îngrijorare provoacă în Germania pericolul terorismului de extremă dreapta, în special după asasinarea, în iunie, a unui parlamentar german po-imigranți, membru al UCD, partidul dnei Merkel. Presa germană reamintește că la sfârșitul săptămânii trecute, vineri, au fost arestați 12 membri ai unei grupări de extremă dreapta ce plănuiau lansarea de atacuri de mare amploare împotriva moscheelor, după modelul autorilor atacului din Noua Zeelandă din martie anul trecut, soldat cu 51 morți. Grupul german avea drept obiectiv “zdruncinarea ordinii sociale”, “declanșarea unor situații asemănătoare războiului civil”. La Dresda, în fosta RDG, opt neonazişti sunt judecați de aproape cinci luni pentru că au planificat atentate împotriva străinilor și a responsabililor politici O asociaţie a comunității turce musulmane din Germania (Ditib) a cerut o mai mare protecție pentru credincioşii săi, ținte ale unor dese atacuri verbale și chiar fizice din partea grupărilor de extremă dreapta. Și lista poate continua.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Frankfurt 19. 1+9=10 GESU CRISTO 10, ELIA 10, FRAN.K.FURT. FRAN-Fruntea, K-Potasiu, FURT. Furt de la potasiul din fruntea lui Elia. Potasiul = Creationismul din Casa Raiului in care stau (lumea vazuta si nevazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva). Din Casa Raiului a furat clona fratelui meu si poate fura orcine prin intermediul statiei internationale cu vederea si gandurile mele. Potasiul se poate fura si cu televizorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW