Germania: Statul vrea să protejeze „bijuteriile de familie” ale țării

Pandemia de coronavirus a afectat grav un mare număr de țări ale planetei, determinând intervenții masive ale autorităților de stat pentru a susține economiile în pragul falimentului; Mai ales, însă, pentru susținerea sectoarelor considerate strategice, prioritar pentru lupta contra pandemiei; Guvernul german a decis luni să intre în capitalul laboratorului CureVac, angajat în producerea unui vaccin împotriva Covid-19.

„Nu ne vindem bijuteriile de familie”, a declarat Peter Altmaier, ministrul german al Economiei, citat de corespondentul la Berlin al RFI. El și-a luat un ferm angajament de a promova o politică industrială publică, care să protejeze societăţile considerate strategice. În urmă cu doi ani, Altmaier a determinat preluarea de către statul german a unei participări la o întreprindere din sectorul energetic de care se interesa un investitor chinez.

l

Statul german va deține 23% din capital

Astfel, banca publică KfW devine acționar la Curevac, un laborator german situat în Tübingen, ce depășește valoric 300 milioane de euro. Statul german va deține 23% din capital, dar nu se va amesteca în gestionarea întreprinderii. A fost însă evitată cumpărarea ei de către un investitor străin.

În martie 2020, presa informa că Berlinul a intervenit pentru a stopa tentativele Casei Albe de a cumpăra CureVac. O informație care a fost dezmințită de societatea respectivă. Berlinul și-a înăsprit considerabil legislația, permițând statului să dispună de dreptul de veto, iar un investitor străin să nu poată prelua mai mult de 10% din capitalul unei societăți strategice pentru infrastructură țării. Această dispoziție va fi extinsă, se pare, și la sectoarele medical, biotehnologic, inteligență artificială și robotică.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. GERMANIA 8 DUMNEZEU 8, TISBITUL 8, ILIE 8; Germania 8/15 Dumnezeu 8/15; GE.RMA.NIA. GE-Gene, RMA-Romania, NIA-Ani. Anii genelor din Romania ale Lui Dumnezeu (2004-2070). Genele = invataturi ceresti unice despre infaptuirea prin Puterea Duhului Sfant a intregii Creatii din Casa Raiului in care stau.
    GERMANY 7 Jesus 7; Germany 7/15 Jesus 7, ELIJAH 15; GE.RMAN.Y. GE-Genes, RMAN-Romania, Y-Years. The years of the genes from Romania of Jesus and Elijah (2004-2070). Genele = invataturi ceresti unice despre infaptuirea Creationismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW