11.8 C
București
duminică, 28 februarie

Gral Medical își mărește rețeaua de laboratoare și intră pe piața serviciilor medicale din Timișoara

Gral Medical a reușit să finalizeze procesul de preluare a unui laborator de analize medicale din orașul Timișoara. Compania a pus în practică strategia națională de mărire a rețelei de centre Gral în orașe cu o populație de peste 200.000 de locuitori. Centrul nou achiziționat este un laborator de analize medicale cu tradiție ce activează pe piața serviciilor medicale din Timiș din anul 2004. “Dacă până acum ne-am axat pe extinderea rețelei de centre Gral în centrul și sudul țării, suntem foarte bucuroși că am reușit să intrăm și pe piața medicală din vestul țării. Este primul pas dintr-un proiect ambițios de dezvoltare ce a început în anii anteriori. Datorită investițiilor efectuate în aparatură de laborator, am reușit să standardizăm procesul medical, iar standardele de calitate sunt identice indiferent de orașul unde se efectuează. Dorim ca pacienții să își efectueze periodic analize de monitorizare la un laborator de încredere, iar medicii curanți să poată analiza în dinamică evoluția rezultatelor” – Robert Chițan, director de dezvoltare Gral Medical.

Gral Medical continuă efortul de extindere pe verticală a serviciilor oferite, astfel că, într-o perioada cu mari încercări, a finalizat 2 proiecte de investiții de peste 600.000 euro. Laboratorul de biologie moleculară din București s-a modernizat complet, oferind un volum de peste 2000 de teste COVID RT PCR pe zi, iar paleta de servicii de biologie moleculară s-a mărit. În aceeași perioada spitalul OncoFort Craiova s-a relocat într-un spațiu nou, mărind confortul și capacitatea pentru pacienții oncologici din județul Dolj.

În acest moment rețeaua de laboratoare sub marca GRAL ajunge la 15 laboratoare ce efectuează în total un volum de peste 8 milioane de analize anual. Toate laboratoarele sunt acreditate în conformitate cu SR/ISO/CEI 15189, sunt evaluate periodic, participa la controlul extern, efectuează audit intern interlaboratoare, iar toate serviciile sunt certificate de standardul de calitate ISO 9001.

Grupul GRAL Medical a reușit să termine anul 2020 cu o cifră de afaceri de 40.4 milioane euro, cu o creștere de peste 25% față de perioada similară a anului trecut. Motorul creșterii în 2020 a rămas segmentul serviciilor de spitalizare de zi aflat sub marca spitalelor OncoFort. Pentru 2021 compania și-a propus o țintă de peste 45 milioane de Euro cifra de afaceri în contextul în care s-a luat în calcul, în previziunile bugetare din primul semestru, un volum de peste 10.000 de pacienți testați lunar de Covid 19 prin metoda RT PCR. În anul 2021 planul de extindere a serviciilor Gral va continuă prin achiziții de centre medicale sau rețele de centre medicale.

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din România, iar în prezent este lider pe segmentul oncologic, al analizelor de laborator din capitală și al cardurilor de sănătate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical și Medical Center Gral.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW