3.4 C
București
marți, 1 decembrie

Grecia: Cinci migranți arestați în ancheta privind incendierea taberei din Lesbos

Ministrul grec pentru Protecția civilă, Michalis Chrysohoidis, a anunțat arestarea a cinci migranți în cadrul anchetei privind cauzele incendiului provocat la tabăra de la Moria, în insula Lesbos, care a lăsat fără adăpost și mijloace de trai circa 12.000 de solicitanți de azil. Un al șaselea suspect a reușit să părăsească insula. Naționalitatea arestaţilor nu este deocamdată dezvăluită. Potrivit ministrului Chrysohoidis, aceste arestări “discreditează” scenariul în care autori ai incendiului ar fi elemente locale extremiste.

Locuitorii greci ai insulei Lesbos se revoltă

Guvernul elen i-a acuzat clar pe migranți că s-ar afla la originea incendiului. Incidentele între solicitanții de azil și populația insulei, în rândul căreia se află și simpatizanți ai extremei drepte, opuși menținerii migranților în această insulă, s-au tot multiplicat începând de anul trecut.. Marți după-amiază, localnici furioși au lansat apelul la o manifestație de protest la care au cerut plecarea migranților din insulă. De precizat că autoritățile elene au ridicat rapid o tabără provizorie pentru adăpostirea celor rămași fără adăpost, dar abia 800 din cei 12.000 au acceptat deocamdată să se instaleze în noua tabără.


- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. GRECIA 14 MARIA 14, GRE.CIA. GRE-Georgeta, CIA-Cai. Maria si Georgeta la cai.
    GREE.CE. GREE-Georgette, CE-Cookery. Georgette’s cookery. Georgeta a fost maica mea omorata in anul 2004, la 49 de ani si clonata ulterior. Nu stiu nici astazi cum a murit si nici unde e ingropata. Poate imi spuneti dumneavoastra, ziaristii de la Curierul National!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW