16.5 C
București
marți, 29 septembrie

Demersuri intense pentru soluționarea litigiilor în Golf

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat luni că Statele Unite speră în realizarea de progrese vizând găsirea de soluții la litigiul ce opune Qatarul țărilor vecine din regiune. “Este timpul să se găsească o soluție pentru încetarea divizării în zona Golfului”, a subliniat Mike Pompeo cu prilejul dialogului strategic de la Washington între Statele Unite și Qatar, în prezența vicepremierului și ministru de Externe al Qatarului, șeicul Mohammed ben Abderrahmane Al-Thani. Administrația Trump, a subliniat Pompeo, se grăbește să vadă soluționată actuala dispută și redeschise frontierele aeriene și terestre ale Qatarului, actualmente blocat de către celelalte țări din Golf.

S-a aflat de asemenea că, într-o convorbire telefonică, Donald Trump i-a cerut regelui Salmane ben Abdulaziz Al Saoud al Arabiei Saudite să negocieze cu celelalte state din Golf în vederea soluționării acestui litigiu.

Reamintim că Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahreinul și Egiptul au impus în iunie 2017 împotriva Qatarului un blocus diplomatic și economic, acuzându-l că susține terorismul și se amestecă în afacerile lor interne. În repetate rânduri, Qatarul a dezmințit aceste alegaţii – până acum fără succes -pe care le-a calificat drept “nefondate” și “nejustificate”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW