Grupări de extremă dreapta pregătesc noi violenţe la 20 ianuarie, ziua învestiturii lui Joe Biden

Autoritățile americane continuă să identifice manifestanții care au participat la atacul de miercurea trecută asupra clădirii Capitoliului. Duminică au apărut informații potrivit cărora peste 100 de persoane au fost deja arestate. Între acestea se află unii dintre cei mai agresivi manifestanți, „autori” ai celor mai grave distrugeri comise în interiorul Capitoliului. Sunt acuzați de penetrare ilegală în clădirea Capitoliului, instituție federală, în momentul în care însuși vicepreședintele Mike Pence era prezent în clădire, ceea ce agravează fapta.

Este de notorietate faptul că Washingtonul se pregătește de pe acum pentru învestitura, la 20 ianuarie, a noului președinte al Statelor Unite în condiții de calm, dat fiind că, din surse informate, citate de corespondentul RFI, s-a aflat că sunt în pregătire noi manifestații pro-Trump.

„Vom reveni la 20 ianuarie, nimic nu ne va opri, nici poliția, nici armata” – sunt mesaje, apeluri ce circulă tot mai intens pe rețelele de socializare, provenite de la elemente de extremă dreapta pro -Trump, care continuă să nu recunoască rezultatele alegerilor prezidențiale de la 3 noiembrie. Deși clasa politică și majoritatea americanilor au condamnat atacul împotriva Capitoliului, grupările de extremă dreapta se felicită fără reținere – diverse forumuri de discuții – pentru ceea ce au comis miercurea trecută la Washington. Ele insistă să acrediteze ideea că alegerile prezidențiale au fost fraudate și că Donald Trump va fi cel care la 20 ianuarie își va începe al doilea mandat. Unii dintre foștii participanți la atacul de la Capitoliu susțin că acțiunea respectivă ar fi fost „o demonstrație de forță reușită” și un mijloc de a atrage noi participanți la acțiunile pe care le pun la cale la 20 ianuarie.

Apeluri la vigilență

Pe măsură ce se apropie învestitura lui Biden, surse informate – la curent cu acțiunile mișcărilor radicale americane – recomandă vigilența. Fostul director al FBI Frank Figliuzzi crede că grupările de extremă dreapta se consideră invincibile după ceea ce au reușit să comită miercurea trecută la Capitoliu. Unii dintre ei vor să se revină la Washington bine înarmați.

- PUBLICITATE -

4 COMENTARII

  1. Oare Satele Unite ale Americii se indreapta spre modelul politic din Venezuela cu 2 presedinti, unul ales de popor, celalalt recunoscut international de sua, ue si uk ?

    • nU NE MIRA. iMPERIUL rOMAN A AVUT MULTA VREME CATE 4 IMPARATI IN ACELASI TIMP, ADICA CATE 2 CEZARI SI 2 AUCUSTI, CARE CONDUCEAU IMPERIUL DEODATA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW