Grupul AAylex, proprietarul brandului Cocorico, își consolidează poziția pe piață prin achiziții

  • Grupul AAylex, proprietarul brandului Cocorico, își consolidează poziția pe piață prin achiziționarea unuia dintre cei mai importanți producători de furaje, pui de o zi și ouă de incubat pe piața din România, Banvit Foods Romania.


    Grupul AAylex, proprietarul brandului Cocorico, anunță finalizarea procesului de achiziție a acțiunilor companiei Banvit Foods Romania, un important producător de furaje, pui de o zi si ouă de incubat, membră a Grupului BRF SA. Valoarea totală a tranzacției s-a cifrat la 20,3 milioane euro.


Prin această achiziție strategică, Grupul AAylex își consolidează poziția în piață, fiind unul dintre cei mai importanți jucători din industria alimentară din România, cu un model de business total integrat, astfel încât să ofere aceeași calitate premium a produselor Cocorico. Procesul de integrare a operațiunilor celor două companii este estimat să se realizeze în perioada imediat următoare, având în vedere similaritatea valorilor și principiilor împărtășite de ambele organizații.

”Banvit Foods SRL, Romania a fost un colaborator tradițional al Grupului AAylex, împărtășind valori și principii similare cu organizația noastră, precum calitatea premium a produselor oferite, standarde etice de producție și responsabilitate socială. Prin aceasta achiziție strategică, Grupul AAylex va beneficia de avantajele completării capacităților de producție furaje animale, pui de o zi și ouă de incubat, acoperind toate activitățile producției integrate, de la genetică, producție de hrană pentru animale, reproducție, incubație, creștere, abatorizare, la fabrici pentru produse cu valoare adăugată. Grupul AAylex se află printre puținele firme europene integrate total în sistemul Food Industry. Suntem 100% încrezători că putem realiza sinergiile și creșterile proiectate prin această achiziție și că vom integra rapid Banvit Food Romania în cadrul grupului nostru. Vom continua astfel să demonstrăm zi de zi că misiunea Grupului AAylex nu este doar de a produce și a pune pe piață hrană sănătoasă, ci și acela de a crea o experiență de calitate consumatorilor care folosesc produsele Cocorico. Cu această ocazie, doresc, de asemenea, să mulțumesc tuturor partenerilor care au fost alături de noi pe parcursul întregii tranzacții- CEC Bank și Eximbank în egală măsură în contractarea finanțării necesare, PCF Investment Banking Romania, Deloitte și Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), ce au întreprins toate demersurile în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției’’, a declarat Bogdan Stanca, fondator și CEO al Grupului AAylex.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW