vineri, 10 aprilie, 2020
19.1 C
București

Guvernul încearcă iar să mimeze dialogul. Dăncilă cheamă magistrații la discuții

Recenta Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern pe Justiție a stârnit un val de reacții nemaîntâlnit de la controversata OUG 13. Magistrații au declanșat acțiuni de protest fără precedent și inclusiv membrii sistemului judiciar care au susținut până acum inițiativele PSD-ALDE au criticat dur, de această dată, modificările aduse de Executiv Legilor Justiției.

Una dintre criticile aduse a fost chiar lipsa unei consultări cu magistrații, deși aceste schimbări le vizează direct activitatea. În acest context, abia după publicarea OUG în Monitorul Oficial, Guvernul PSD-ALDE a catadicsit să-i întrebe și pe magistrați ce părere au.

”Având în vedere opiniile exprimate în spațiul public de diferite asociații profesionale din mediul Juridic, premierul Viorica Dăncilă invită, luni, 25 februarie 2019, ora 15.30, la Palatul Victoria, câte un reprezentant al asociațiilor de magistrați, precum și reprezentanți ai CSM, pentru discuții pe marginea legislației în domeniul Justiției.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă asigură asociațiile de magistrați că există întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituțiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiție corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor” – a anunțat Palatul Victoria.
 

Viab1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Alte opt persoane au murit în urma infecției cu noul coronavirus

Deces 258 - Bărbat, 75 de ani din judeţul Bacău.Debut pe data de 31.03.2020.Internat la Spitalul Municipal...

Cu buzunarele găurite

Perioada sărbătorilor de Paște este una în care consumul crește. 2020 va fi o excepție. După mai...

88 milioane lei virați către primării pentru PNDL

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a virat 88 milioane de lei în conturile primăriilor care au...

Ministrul Mediului vede doar defrișări legale în Pădurea Dobrovăţ

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost într-o vizită de lucru în Pădurea Dobrovăţ din...

TRENDING

130 de studenți din Iași și Suceava vor obține abilități practice de muncă

Fundația Dreptul la Educație anunță demararea proiectului „Simulator...