7.5 C
București
marți, 20 octombrie

Sfârșitul carierei politice pentru Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a fost condamnat, luni, de Curtea Supremă la trei ani și șase luni de inchisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia a fost luată cu majoritate. 

Ora 17:20: Dragnea intră pe porțile Penitenciarului Rahova

Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova unde a fost așteptat de numeroși protestatari. Aceștia i-au strigat injurii, au alergat în jurul mașinii pentru a-l fotografia și au aruncat cu hârtie igienică pe plafonul automobilului cu care a fost adus.

Mașina fantomă

Pentru a-i distrage pe jurnaliști, Liviu Dragnea a folosit o mașină neagră, diferită de cea a Poliției, care s-a plimbat prin oraș. Prima mașină a fost oprită în trafic de un grup de persoane care au lovit cu palmele mașina și au strigat injurii.

După mai multe momente de derută s-a aflat că va fi transportat la Rahova cu o Dacia Duster neagră.

În primă instanță, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul „Protecția Copilului Teleorman”, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate. Femeile lucrau la sediul organizației PSD Teleorman, dar erau plătite de DGASPC Teleorman.

Procurorii DNA susțin că Dragnea, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman. El ar fi fost cel care a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul instituției. În plus, mai susțin anchetatorii, Dragnea a contribuit, prin influența sa, la menținerea celor două angajate în funcție la DGASPC Teleorman, deși, de fapt, ele lucrau la PSD Teleorman.

Explozie de meme pe Facebook

Rețelele sociale au „explodat” după condamnarea lui Dragnea. Sute de meme au fost realizate și distribuite de utilizatorii români ai Facebook.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW