Guvernul își bate joc de doctoranzi și de cercetarea din universități

Liga Studenților Iași solicită guvernului adoptarea unor măsuri urgente care să vină în sprijinul doctoranzilor și studenților, a căror activitate de cercetare a devenit imposibil de realizat din cauza restricțiilor impuse de autorități fără ca aceștia să fie consultați.

Tinerii solicită majorarea cuantumului burselor doctorale, suspendarea termenelor de cercetare și deschiderea sălilor de lectură ale bibliotecilor și a sălilor de studiu ale Arhivelor Naționale.

Totodată, organizația critică Ministerul Educației Naționale pentru faptul că refuză de un an dialogul instituțional cu Liga Studenților și preferă să discute numai cu organizații „agreate” de Administrația Prezidențială sau de consilierii ministeriali.

Studenții spun că „Ministerul este rupt de realitatea de la firul ierbii din sistemul de învățământ superior românesc”.

Pe fondul măsurilor luate de autorități, de închidere a sălilor de studiu ale bibliotecilor, ale Arhivelor Naționale și limitarea accesului la laboratoare, realizarea activității de documentare și cercetare în vederea redactării de referate, lucrări de licență, masterat sau doctorat a devenit imposibilă.

În foarte multe domenii de activitate, resursele on-line sunt complet insuficiente și reprezintă o parte infimă din materialul de cercetare necesar. Din această cauză, calitatea cercetării realizate de studenți și doctoranzi a început să scadă dramatic.

În plus, rezultatele științifice ale cercetătorilor și cadrelor didactice au și ele de suferit.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Cercetatori vii sau cercetatiri morti? Asta e intrebarea. Daca fiecare care se simte jenat in interes de restrictiile necesare in pandemie, indiferent de domeniu, protesteaza si/ sau se opune acestora se ajunge la anarhie deoarece este ineviatbil ca la un moment dat reactiile unora sa se intesecteze cu a altora in mod catastrofal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW