5 filme de acțiune pe care merită să le vezi măcar o dată în viață

Filmele de acțiune se află în topul preferințelor pentru mulți oameni, iar câteva titluri s-au făcut remarcate în mod deosebit.

Iată 5 filme de acțiune pe care merită să le vezi măcar o dată în viață:

1. Terminator 2: Judgment Day (1991) – Arnold Schwarzenegger s-a întors în rolul Terminatorului, iar acesta este considerat unul dintre cele mai bune filme de acțiune din istorie. În plus, filmul a fost regizat, co-scris și co-produs de James Cameron. Acțiunea din Terminator 2: Judgment Day are loc la 10 ani după evenimentele din prima parte. Astfel, Sarah Connor, fiul său John și un protector din viitor încearcă să prevină Ziua Judecății, în care mașinile vor începe exterminarea rasei umane. Acest film a avut un buget de aproximativ 100 de milioane de dolari, iar încasările s-au ridicat la 520.8 milioane de dolari. De asemenea, Terminator 2: Judgment Day a reușit să câștige și 4 premii Oscar.

2. Rambo: First Blood (1982) – La șapte ani de la încheierea războiului din Vietnam, John Rambo, interpretat de Sylvester Stallone, se află într-o călătorie pentru a-și vedea un vechi prieten, dar află că acesta a murit de cancer. El a continuat să călătorească și a ajuns în orașul Hope din Washington, unde a dat peste un șerif arogant și abuziv, care l-a alungat din oraș, iar apoi l-a arestat. Rambo se vede astfel nevoit să se apere și rezultă un film în care acțiunea este la cel mai înalt nivel. Rambo a avut un buget de 15 milioane de dolari, iar încasările au trecut de 125 de milioane de dolari. Franciza Rambo a avut în total cinci filme, ultimul apărut în 2019. De asemenea, s-au făcut și numeroase jocuri, inclusiv la sloturi online. Astfel, jocul Rambo a fost lansat de compania IsoftBet la finalul anului 2013, iar tematica este tot una de acțiune si o buna perioada de timp a fost in topul jocuri ca la aparate.

3. Die Hard (1988) – Acest film prezintă povestea lui John McClane, un polițist din New York, care încearcă să-și salveze soția și alți oameni în timp ce aceștia sunt luați ostatici de teroriști cu ocazia unei petreceri de Crăciun ce a avut loc în Makatomi Plaza din Los Angeles. Die Hard are nota 8.2 pe IMDB și a avut 4 nominalizări la premiile Oscar. La un buget de până în 35 de milioane de dolari, încasările au fost de aproximativ 140 de milioane de dolari. Succesul filmului a dus la apariția a încă patru filme din seria Die Hard, toate cu Bruce Willis.

4. The Matrix (1999) – Filmul care îl are în rolul principal pe Keanu Reeves a revoluționat industria cinematografică la vremea lui prin efectele speciale pe care le-a avut. De altfel, a primit și 4 premii Oscar, tocmai din acest motiv, pentru efectele video și sunet. Bugetul filmului a fost de 63 de milioane de dolari, iar succesul a fost unul răsunător, întrucât încasările au trecut de 465 de milioane de dolari. Anul următor va fi lansat un nou film Matrix, la finalul lunii decembrie. Iar Keanu Reeves revine în rolul principal.

5. The Untouchables (1987) – Un film cu o distribuție de top, pe care merită să îl vezi măcar o dată în viață. The Untouchables prezintă povestea agenților federali conduși de Eliot Ness în încercarea de a-l doborî pe Al Capone. Din distribuția filmului fac parte actori de top precum Kevin Costner, Sean Connery, Robert de Niro și Charles Martin Smith. De asemenea, încasările acestui film, care a câștigat un premiu Oscar, au depășit 76 de milioane de dolari.

- PROMO - img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW