joi, 28 mai, 2020
20.9 C
București

Guvernul Marii Britanii amână publicarea unui raport despre ingerințele Rusiei din politica britanică

Guvernul Regatului Unit refuză să publice un raport despre ingerința Rusiei în politica britanică până după alegerile generale anticipate din decembrie, potrivit Politico, citată de b1.ro.

Așadar, Guvernul Boris Johnson este presat să publice documentul, care a fost elaborat de comisia de informații a Parlamentului din Marea Britanie. Downing Street-ul a anunțat că nu va face acest lucru până la sfârșitul alegerilor.


Raportul a fost pus la punct în luna martie și, după reviziile de rigoare, a ajuns pe masa Guvernului în 17 octombrie. Documentul are la bază informări venite din zona serviciilor secrete britanice, precum și din partea unor experți terți, dar are nevoie de avizul premierului pentru a fi publicat.

Deputatul Dominic Grieve, care a părăsit tabăra conservatorilor și care prezidează, în prezent, comisia parlamentară de informații, a primit o întrebare în acest sens în Camera Comunelor.

„Secretariatul mi-a spus că este fără precedent faptul că nu primim niciun răspuns cu privire la întârzierile din această speță. Pentru ce motiv amână premierul publicarea? Este clar că nu poate fi vorba de rațiuni de securitate națională din moment ce serviciile secrete au precizat că nu există niciun pericol din acest punct de vedere”, a afirmat Grieve.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Confindustria vrea modificarea restricțiilor de intrare în România

Confindustria România, patronatul companiilor din România cu capital italian, a transmis un mesaj public către Guvernul României...

197 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus

Până astăzi, 28 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu...

“Renmin Ribao”: “Urmărirea Chinei în justiție pentru Covid-19 contravine dreptului internațional”

”Tentativele unor responsabili americani de a deferi China justiției acuzând-o de provocarea pandemiei Covid-19 sunt pur și...

Coronavirus: Zece zile de doliu național în Spania

Guvernul spaniol a declarat zece zile de doliu național, începând din 26 mai, în memoria celor peste...