-0.9 C
București

Kîrgîzstan i-a ridicat lui Putin o statuie aurită

Oficialitățile unei staţiuni de schi din Kîrgîzstan i-au ridicat o statuie aurită preşedintelui rus Vladimir Putin, în semn de mulţumire pentru un împrumut de la un fond de dezvoltare susţinut de Rusia. Statuia de doi metri și jumătate a fost amplasată în centrul orașului, informează B1 TV.

Ridicată luna trecută, la aproximativ 30 de kilometri sud de capitala Bişkek, statuia îl reprezintă pe Vladimir Putin în poziţie de drepţi, purtând un costum, cu mâinile pe lângă corp și privirea înainte.

Directorul staţiunii de schi, Akbar Roziev, spune că a încercat în zadar să obţină un împrumut de la bănci ruseşti, după care a apelat la Fondul de Dezvoltare Ruso-Kîrgîz, deschis în 2014, care i-a împrumutat suma de 1,2 milioane dolari.

„Nu ştiam cum să-mi exprim recunoştinţa. Mulţumită acestui împrumut, ne-am îmbunătăţit staţiunea de schi. Ce să spun altceva? Putin este un om cu «O» mare!”, a declarat Akbar Roziev, pentru Reuters.


Statuia din stațiunea kîrgîză nu este singura dedicată liderului de la Kremlin.

În anul 2017, o statuie de bronz în mărime naturală, de 1,7 m înălţime, care îl înfățișează pe preşedintele rus, a fost dezvelită într-o staţiune de schi în regiunea Celiabinsk, în Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Inspecția Muncii anunță Programul cadru de acțiuni pentru anul 2020

Acțiunile de control desfășurate de Inspecția Muncii în cursul anului 2019, s-au concretizat în următoarele rezultate: numărul...

Mirabela Miron lansează seria conferințelor „Antreprenoriat și Leadership Feminin”

Mirabela Miron, președinte U.G.I.R. Regiunea Nord-Est, organizează o primă conferință despre Antreprenoriat&Leadership Feminin, cu un titlu sugestiv: „Estetica minții feminine”....

Profit și afaceri în creștere pentru service-urile auto

In perioada 2013- 2018 cifra de afaceri inregistrata de unitatile reparatoare auto (cod CAEN 4520) a inregistrat...

Cum își croiește viitorul politic Vladimir Putin: în primul rând, un guvern nou axat pe relansarea economică

Corespondenții presei străine la Moscova au urmărit cu mare interes ce a vizat de fapt Vladimir Putin prin schimbarea...

TRENDING