Huawei a devenit al doilea producător mondial de smartphone-uri

Compania chineză Huawei Technologies a detronat Apple şi a devenind al doilea producător de telefoane mobile inteligente la nivel mondial în trimestrul al doilea din 2018. 

Gigantul sud-coreean Samsung se menţine pe prima poziţie, după ce a vândut 71,5 milioane de smartphone-uri în trimestrul doi din 2018, dar Huawei a urcat pe locul doi, livrând 54,2 milioane de unităţi, arată datele prezentate de firma de cercetare de piaţă International Data Corporation (IDC).În perioada aprilie-iunie 2018, compania americană Apple a vândut pe plan global 41,3 milioane de iPhone-uri, având o cotă de piaţă de 12,1%, comparativ cu 20,9% pentru Samsung şi 15,8% pentru Huawei.

Este pentru prima dată de la începutul lui 2010 când Apple nu ocupă una din primele două poziţii pe piaţa telefoanelor mobile inteligente.”Huawei a trecut la modele mai scumpe, lansând noi smartphone-uri pe segmentul premium, cu cele mai noi caracteristici. Huawei P20 Pro este primul model de pe piaţă echipat cu o cameră triplă în spate, depăşindu-i astfel pe concurenţi”, afirmă analistul Gerrit Schneemann de la IHS Markit.

Huawei are mari probleme pe piața din SUA, dar în China stă foarte bine la vânzarea de smartphone-uri.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW