luni, 10 august, 2020
20.9 C
București

Ia masina companiei de inchirieri auto si viziteaza „comorile ascunse” de pe Valea Prahovei

Daca doresti sa petreci un weekend prelungit sau poate chiar o saptamana intreaga de concediu departe de canicula din Bucuresti, una dintre cele mai la indemana variante este Valea Prahovei. Nu detii o masina, dar doresti sa eviti aglomeratia si caldura insuportabila din trenuri? In aceste conditii, solutia ideala este sa apelezi la o companie care ofera servicii de inchirieri auto. Astfel, vei avea loc suficient pentru bagaje, iar tu si ceilalti pasageri va veti simti in deplina siguranta si confort, gratie dotarilor impresionante ale masinii. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi cu grija ora plecarii, pentru a evita ambuteiajele deja clasice de pe DN 1.

In ciuda opiniei multora, Valea Prahovei nu inseamna doar Sinaia si Busteni, ci exista numeroase “comori ascunse” pe care le poti vizita, profitand de mobilitatea pe care ti-o ofera masina companiei de inchirieri auto. Iata in continuare care sunt cele mai putin cunoscute obiective turistice din apropierea principalelor statiuni montane:

1. Pestera de Gheata. In masivul Piatra Mare, sub culmea Gatul Chivei, la baza unui abrupt de cateva zeci de metri, se afla Pestera de Gheata. Situata la doar cateva minute de Predeal, cu masina companiei de inchirieri auto, Pestera de Gheata reprezinta o adevarata “oaza” de racoare, care te ajuta sa te refugiezi pentru o jumatate de ora de temperaturile caniculare.

2. Cascada Tamina. Nici nu apuci bine sa ambalezi masina companiei de inchirieri auto, plecand de la Pestera de Gheata, ca ajungi la o alta “perla” neslefuita de pe Valea Prahovei. Este vorba despre cascada Tamina, accesibila doar dupa un urcus montan in care te poti sprijini de lanturi sau pur si simplu de peretii muntelui.

3. Castelul Iulia Hasdeu. Castelul Cantacuzino din Busteni nu este singurul astfel de edificiu grandios de pe Valea Prahovei. La Campina, se afla castelul construit de scriitorul Bogdan Petriceicu Hasdeu in memoria fiicei sale. Interesant este ca acesta ar fi fost ridicat aproape exclusiv in baza informatiilor trimise de Iulia Hasdeu din “lumea de dincolo”, in cadrul sedintelor de spiritism organizate de tatal ei.

4. Muzeul Cinegetic Posada. Parcheaza masina obtinuta prin intermediul serviciilor de inchirieri auto la poarta muzeului si relaxeaza-te intr-un spatiu trecut cu vederea de multi. Posada este situata intre Comarnic si Sinaia, iar in apropierea muzeului se afla castelul si gara din localitate, pe care le poti vizita de asemenea.

5. Casa memoriala “Nicolae Grigorescu”. Situata tot in Campina, cel mai mare oras de pe Valea Prahovei, casa memoriala a marelui pictor Nicolae Grigorescu poate fi vizitata inca din anul 1957. Interesant este ca acest muzeu memorial s-a deschis la fix 50 de ani de la moartea pictorului.

6. Biserica Romano-Catolica “Congregatio Jesu”. Chiar daca esti de alta religie, asta nu inseamna ca nu poti parca masina companiei de inchirieri auto in apropierea acestei biserici, pentru a o vizita. Situat in Timisu de Sus, comuna arondata Predealului, acest lacas de cult a fost fondat in 1926, iar patroana sa spirituala este Sf. Tereza a pruncului Iisus.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Liban: Noi apeluri la manifestații anti-regim, după incidentele violente cu forțele de ordine de sâmbătă

Alegerile parlamentare anticipate sunt singura ieșire din criza profundă ce a lovit Libanul, a afirmat, într-un discurs...

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...