Un blender este un electrocasnic de nelipsit in bucataria tuturor, mai ales ca acesta poate fi folosit pentru a prepara mancare, smoothie-uri, dulciuri sau chiar inghetata. De cele mai multe ori, persoanele confunda un blender profesional cu un echipament de tip Horeca, insa adevarul nu este acesta.
De cele mai multe ori, blenderele profesionale rezista o durata mai lunga de timp, sunt realizate din materiale sigure, datorita carora nu se sparg sau rup, iar acestea vin cu o multitudine de functii extra pe care, chiar si cel mai bun blender normal, nu le au.
Cum gama de blendere profesionale este atat de variata, iar alegerea poate fi una dificila, iata cateva dintre aspectele pe care trebuie sa le ai in considerare cand faci o astfel de achizitie.
Ai in vedere puterea motorului
Majoritatea modelelor de blendere profesionale au motoare de 1800W sau mai mult, cu viteze ce variaza de la 1.500 pana la 46000 rotatii pe minut. Astfel, un blender profesional este ideal pentru a emulsiona supe, sosuri, smoothie-uri, chiar sa sparga cuburile de gheata sau boabele de cafea sau cereale fara nicio problema.
Cum aceste blendere profesionale au o configuratie inovatoare, pot fi folosite cu succes si in scop comercial, mai ales ca majoritatea modelelor sunt prevazute cu sisteme de ventilatie si senzori, astfel incat in cazul supraincalzirii aparatul se va inchide automat.
Lamele din otel, garantia durabilitatii
Lamele realizate din aliaj de titan si otel inoxidabil transfera toata puterea motorului catre acestea, astfel incat sa poate marunti sau toca orice alimente, chiar si inghetate. Este foarte important ca lamelele sa fie realizate din materiale dure pentru ca rezista uzului intens.
Un singur vas pentru toate ingredientele
Fie ca vrei sa maruntesti gheata sau cafea sau sa faci supe crème, vasul blenderelor profesionale realizat din Copoliester Tritan, poate rezista oricaror forte. In plus, este sigur spre a fi folosit atat pentru alimente calde, cat si reci, recipientul nu absoarbe mirosul sau gustul alimentelor.
Există multe alte moduri in care blenderele profesionale pot fi utilizate, cum ar fi prepararea sosurilor, gustarilor, topping-urilor gustoase, smoothie-urilor sau tocarea carnii si a nucilor.
In plus, blenderul profesional poate amesteca alimente care contin fibre tari, lucru imposibil cu blenderele cu putere mai redusa. Spre exemplu, cotoarele de morcovi, pot fi transformate intr-un suc cremos adecvat chiar si pentru copiii mici.