IFC investește în FintechOS pentru a susține transformarea digitală a serviciilor financiare

O nouă investiție va fi făcută pentru a veni în întâmpinarea nevoilor generate de transformarea digitală la nivelul băncilor și asigurătorilor, în acest fel putând oferi sprijin categoriilor sociale insuficient deservite sau defavorizate și promovând incluziunea financiară.

IFC investește 10 milioane USD în FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru bănci, asigurători și alte companii care oferă servicii financiare, înființat în România. Platforma FintechOS oferă clienților experiențe digitale care au potențialul de a accesibiliza serviciile financiare, cu costuri mai accesibile și cu un impact îmbunătățit.

De asemenea, IFC va sprijini și strategia de extindere globală a FintechOS, facilitând parteneriatele cu ampla rețea de clienți și parteneri bancari pe care a construit-o IFC.

„În ciuda emergenței unor noi tehnologii, cum ar fi tehnologia low code, instituțiile financiare mici și mari pur și simplu nu dispun de instrumentele necesare pentru a îmbunătăți nivelul de accesibilitate fizică și financiară și impactul serviciilor financiare în viața celor care sunt excluși de pe aceasta piața, a declarat dl. Teodor Blidăruș, cofondator și CEO al FintechOS. „Cu ajutorul investițiilor și sprijinului acordat de IFC, tehnologia noastră unică poate contribui la accesibilizarea serviciilor financiare esențiale pentru acele persoane fizice și juridice care sunt insuficient deservite”.

Transformarea digitală este una dintre cele mai presante probleme pentru sectorul serviciilor financiare care trebuie să adopte o serie de noi tehnologii pentru a rămâne competitiv și pentru a se putea adapta așteptărilor clienților contemporani, care sunt din ce în ce mai avizați. Finanțarea oferită de IFC va accelera transformarea digitală a băncilor și a altor instituții financiare tradiționale cu scopul de a îmbunătăți amploarea și calitatea serviciilor oferite persoanelor insuficient deservite.

„Având în vedere cerințele sectorului de servicii financiare, care evoluează atât de rapid, companiile de software, cum este și FintechOS, pot contribui în mod semnificativ la îndeplinirea dezideratului de transformare digitală a acestui sector, care este foarte necesară la nivelul Europei de Sud-est”, a mai spus Adry Naïm, Director Regional pentru Europa Centrală și de Sud-est în cadrul IFC. „Mai mult decât atât, în calitatea sa de investitor în companii fintech și instituții financiare convenționale aflate pe piețele emergente, sprijinul acordat de IFC va contribui la accelerarea tranziției digitale în acest sector, aflată acum în curs de desfășurare, îmbunătățind accesul la finanțare și promovând o creștere incluzivă în regiune și poate chiar la nivel mondial.”

Investițiile IFC vin să sprijine eforturile României de a valorifica mai bine resursele umane, foarte talentate și educate, și de a îmbunătăți ecosistemul investițiilor de capital, pentru a deveni un jucător de top în industria economiei digitale și dezvoltării de software inovativ, contribuind astfel la îmbunătățirea competitivității și a productivității în această țară.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW