IFC sprijină consolidarea sectorului imobiliar de retail din România

Pentru a veni în sprijinul sectorului imobiliar de retail din România, unul dintre sectoarele afectate cel mai grav de către pandemia de COVID-19, IFC oferă un împrumut dedicat proiectelor de mediu ale NE Property BV, o filială deținută în totalitate de către NEPI Rockcastle, cea mai mare companie imobiliara de retail din regiunea Europei Centrale și de Est. Scopul este acela de a contribui la edificarea unei puternice infrastructuri de afaceri pentru proiectele de mediu în România, atrăgând ulterior și o creștere economică a activităților cu emisii reduse de carbon.

Împrumutul acordat de IFC în sumă de 73,5 milioane de euro, dedicat activităților ecologice, va contribui la reducerea impactului pandemiei asupra operațiunilor NEPI Rockcastle în România. Pachetul de finanțare va crește nivelul lichidităților NEPI Rockcastle, care astfel va avea posibilitatea să-și țină sub control perturbările manifestate la nivelul lanțului de aprovizionare și să reduca impactul negativ generat de încetinirea ritmului de creștere economică.

Împrumutul este finanțat în cadrul Facilității de Răspuns la Criza Economiei Reale (Real Sector Crisis Response Facility) care dispune de un buget de 2 miliarde USD, făcând parte din mai ampla facilitate a IFC de 8 miliarde USD dedicată finanțărilor rapide oferite în contextul COVID-19 (Fast-Track Financing Facility) pentru sprijinirea acelor companii private afectate de problemele economice cauzate de COVID-19.

“NEPI Rockcastle continuă să se concentreze pe investiții în activități economice curate și sustenabile. Acest împrumut „verde” vine să reconfirme angajamentul nostru pe calea promovării practicilor sustenabile, prin angajamentul de alocare a fondurilor pe proiecte verzi eligibile desfășurate în România, așa cum sunt acestea definite în Cadrul nostru de Finanțare Verde”, a declarat d-na Mirela Covașă, CFO la NEPI Rockcastle. „Continuarea colaborării cu IFC consolidează relația construită de-a lungul anilor pe baza unor valori comune și solide, cum ar fi dorința de a atinge înalte standarde de sustenabilitate.”

Având în vedere obiectivele de sustenabilitate ale NEPI Rockcastle și obiectivul acesteia de a deveni neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2030, împrumutul va fi utilizat pentru a finanța acele proiecte care respectă criteriile de eligibilitate din Cadrul de Finanțare Verde, conform Principiilor privind Obligațiunile Verzi din 2018 și Principiile privind Împrumuturile Verzi din 2020.

„Pe fondul pandemiei de COVID-19, finanțarea IFC vine într-un moment oportun și va oferi NEPI Rockcastle accesul la lichidități pe termen lung, ajutând astfel mediul de afaceri să depășească momentul de criză și permanentele incertitudini ale acestor vremuri caracterizate de provocări multiple,” a declarat și Ary Naïm, Director Regional ECE în cadrul IFC. „NEPI Rockcastle constituie un exemplu

foarte bun de amplificare a economiei locale cu ajutorul investițiilor străine prin crearea de noi locuri de muncă și prin contribuția adusă a depășirea perturbărilor generate de o pandemie fără precedent.”

Portofoliul de investiții pe care IFC l-a angajat în România pana in iunie 2021 se ridică la 1.03 miliarde USD investiți în 29 proiecte. Diversificate și vizând sectoarele-cheie ale economiei, investițiile IFC se concentrează pe consolidarea și diversificarea sectorului financiar, dar a sectoarelor sănătății, agroindustrial, producție și retail.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW