În prima sa slujbă din Noul An, Papa Francisc condamnă violențele contra femeilor


Sâmbătă,1 ianuarie, în bazilica Sfântul Petru de la Vatican a avut loc prima slujbă din acest an a Sanctităţii Sale Papa Francisc, închinată Zilei mondiale a păcii și unei sărbători religioase închinate Sfintei Maria. El a celebrat mai întâi slujba, după care a recitat rugăciunea lui Angelus în fața credincioșilor veniți în Piața Sfântul Petru. Sanctitatea Sa a folosit acest prilej pentru a denunța soarta dramatică „a numeroase femei victime ale violenței și a diverselor anomalii existente pe planetă”.
„Destul! a spus Sanctitatea Sa. Să lovești o femeie înseamnă să lovești în Dumnezeu care dintr-o femeie a creat omenirea”. Femeile, a continuat el, „știu să surmonteze obstacolele și conflictele, ele știu să insufle pacea, ele știu și reușesc astfel să transforme adversitățile în oportunități de renaștere și creștere”.
Adresându-se mulțimii venite în Piața Sfântul Petru, Papa Francisc a revenit asupra „timpurilor actuale nesigure și dificile din cauza pandemiei”. „Sunt mulți cei care se tem de viitor și care sunt copleșiți de situații sociale, de problemele personale, criza ideologică, injustiţiile și dezechilibrele economice planetare”, a explicat Suveranul Pontif. Trecând din nou la situația femeilor, el a spus: „Privind-o pe Maria cum își ține pruncul în brațe, mă gândesc la tinerele mame și la copiii lor care fug de războaie și de foamete, așteptând în taberele de refugiați”. Referitor la Ziua mondială a păcii, marcată la 1 ianuarie, Papa Francisc a spus că „pacea cere un angajament din partea tuturor… Nu trebuie să abandonăm, să ne plângem, ci trebuie să urmăm drumul pentru construirea păcii”.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Numirea jumatatii lui Adam creata in dormitorul meu din Casa Raiului si-n bisericile pe care le frecventez astfel:
    -plec din absida bisericii dupa slujba, iau ceva de mancat de pe masa si consum pe scaunele femeilor din absida sau din pronaos. Procedez asa de ani de zile – FEMEIA FEM-Foame, EIA-Elia. Foamea lui Elia, FEMEIE – Foamea lui Elie, FEMEILE – Foamea lui Elie.
    -fotografiile cu femei din dormitorul Casei Raiului, de pe masa bibliotecii, de pe usa sifonierului si de pe boxa impreuna cu sabia, cutitele decorative si pistolul real – WOMAN WO-Weapon, MAN. Man’s weapon; WOMANS – Mans weapons.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW