În Spania este cerută tratarea pandemiei de Covid ca o epidemie de gripă

Dat fiind faptul că populația Spaniei a fost masiv vaccinată și cea mai mare parte din cazurile pozitive sunt asimptomatice, ministrul spaniol al Sănătății, Carolina Darias, vrea să deschidă dezbaterile cu partenerii europeni asupra unei noi strategii în lupta cu Covid-19. Ea propune un sistem de supraveghere asemănător celui în vigoare pentru epidemiile sezoniere de gripă. «În faţa coronavirusului, a declarat Carolina Darias, noi trebuie să trecem la o vigilență de mai bună calitate, compatibilă cu cea în cazul altor fenomene respiratorii». Se propune, astfel, trecerea de la gestionarea unei pandemii la gestionarea unei endemii. În condițiile în care valul contaminării cu varianta Omicron pare să se încetinească în peninsula Iberică, spune dna Carolina Darias, este momentul să se deschidă calea unei schimbări de strategie. În context, domnia sa cheamă la configurarea unui nou sistem de supraveghere a contaminărilor în sânul diferitelor regiuni spaniole. Ceea ce însă dorește cel mai mult este lansarea unei dezbateri cu vecinii europeni – adresându-se Centrului european de prevenire și control al maladiilor (ECDC) – pentru studierea unor strategii diferite și deschiderea «de noi orizonturi».

Reticențe

Declarațiile dnei ministru spaniol al Sănătății au fost primite cu reticențe, considerate premature de către o bună parte a medicilor și a epidemiologilor. Dar ideea Madridului este că actualul val al pandemiei trebuie să fie ultimul gestionat ca până acum, impunându-se necesitatea unui nou sistem de monitorizare, mai apropiat de cel actualmente în vigoare în cazul epidemiilor sezoniere de gripă. Întrucât marea majoritate a persoanelor contaminate rămân asimptomatice și întrucât spitalizarile ating în special persoanele deja cu risc, susține ministrul spaniol al Sănătății, este timpul să se reorienteze sistemul de supraveghere sanitară și să fie redefiniţi .parametrii. Este necesară studierea posibilității unui nou sistem de vigilență Covid», pledează dna Carolina Darias.

- Publicitate -

2 COMENTARII

  1. SPAIN 5.10 JESUS 5, ELIA 10; Spain 5.8 JESUS 5, TISHBITE 8; S-South, PAIN. The pain from south of Jesus and Elia. Care e durerea? Uciderea Sfintilor Prooroci Enoh si Elisei in anul 2004.
    Durerea mea personala: morti aproape toti ai mei si clonati ulterior, noua Eva (sotia mea) nu exista in Casa Raiului si copiii de la ea.

    CASA RAULUI = timpul, anii-lumina si legile fizicii suspendate in perioada 2004-2070.

  2. SPAIN 5.10 JESUS 5, ELIA 10; Spain 5.8 JESUS 5, TISHBITE 8; S-South, PAIN. The pain from south of Jesus and Elia. Care e durerea? Uciderea Sfintilor Prooroci Enoh si Elisei in anul 2004.
    Durerea mea personala: morti aproape toti ai mei si clonati ulterior, noua Eva (sotia mea) nu exista in Casa Raiului si copiii de la ea.

    CASA RAIULUI = timpul, anii-lumina si legile fizicii suspendate in perioada 2004-2070.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW