În Spania, una dintre țările încă sever lovite de coronavirus, a început ieşirea în etape din izolare

Începând de sâmbătă, 2 mai, după 48 zile de izolare foarte strictă, toți spaniolii sunt autorizați să iasă din case, pentru plimbări și a face sport. Numai că atât plimbările cât și activităţile sportive sunt guvernate de reguli ce trebuie respectate cu strictețe.

Ieșirea Spaniei din izolare trebuie să aibă loc treptat, pe faze, până la finele lunii iunie.

După ce din 26 aprilie s-a permis deja copiilor cu vârste sub 14 ani să iasă în aer liber, guvernul spaniol trece la suprimarea altor restricții impuse de starea de urgență și izolarea impusă începând din 14 martie. Până acum, spaniolii nu aveau permisiunea să-și părăsească domiciliul decât pentru a merge la muncă (în cazul în care activitatea nu putea fi prestată de acasă), pentru a merge la cumpărături de alimente, medicamente, pentru vizite la medic sau pentru plimbarea animalelor de companie. Noile măsuri anunţate în 2 mai au fost luate – spun autoritățile – după ce s-a constatat un regres în creşterea numărului contaminaţilor, momentul de vârf fiind deja atins la începutul lunii aprilie. Sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, numărul decedaţilor în Spania din cauza coronavirusului a rămas sub pragul de 300, a anunțat Ministerul spaniol al Sănătății. Regiunea Madridului este în prezent cea mai grav afectată de pandemie, numărul decedaţilor ajungând, de la începutul pandemiei până acum, la 8.292.

Noi reguli și orare

În comunele cu peste 5.000 de locuitori, plimbările în afara domiciliilor sunt supuse unor orare precise, pentru a se evita apariția unor mulțimi de persoane pe străzi. Persoanele cu vârste de peste 70 ani pot ieşi în stradă între orele 10,00 și 12,00 și între orele 18,00 și 20,00, eventual acompaniate când este cazul. Între 6,00 și 10,00 și apoi între 20,00 și 23,00, pot ieși adolescenții sub 14 ani. Adolescenții cu vârste de peste 14 ani și adulții pot ieși din casă fie pentru a se plimba la distanțe de până la 1 kilometru faţă de domiciliul lor, fie pentru activitate sportivă individuală.

S-a precizat că ieșirea Spaniei din izolare trebuie să aibă loc treptat, pe faze, până la finele lunii iunie.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. SPANIA 13 TISBITUL 13, SPA.NIA. SPA-Pasi, NIA-Ani. Pasii peste ani ai lui Tisbitul. Pasii mei peste ani sunt silabe din gandurile mele trimise inapoi in trecut sute si mii de ani pana la Adam si Eva la diverse persoane (sfinti, preoti, compozitori, scriitori, pictori, boieri, imparati etc.).
    Spain 8 Tishbite 8, S.PAIN. S-South, PAIN. The pain from south of Tishbite. Durerea mea e provocata la CREIER si privarea de somn din august 2015 pana-n prezent. M-am imbolnavit de inima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW