5.5 C
București
duminică, 28 februarie

Incendiu la „Matei Balș”. Cel puțin cinci oameni au murit!

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, cinci pacienți au decedat și 102 cu COVID-19 au fost evacuați. 

La sosirea pompierilor, incendiul era cu flacără deschisă, pe circa 120 mp, cu degajări mari de fum, a precizat colonelul Șchiopu, care a coordonat intervenția.

Aproape toți pacienții, în proporție de 98%, din clădirea în care a avut loc incendiul erau conectați la oxigen.

Focul a fost stins de pompieri, însă trei persoane au fost găsite carbonizate, iar a patra a decedat deși s-a încercat resuscitarea acesteia.

Încă o persoană a fost găsită fără viață în urma incendiului de azi dimineață de la Institutul Matei Balș, potrivit unor surse din Poliția Română.


Protest în fața spitalului

Mai multe persoane s-au strâns în fața spitalului și scandează împotriva lui Iohannis și Arafat. Refrenul favorit este „Arafat la pușcarie”.

https://www.facebook.com/tudortimionescu.oficial/videos/710204043016802/


Cîțu: „Să alocăm resurse pentru a evita tragedii precum cea de la Matei Balş”

Florin Cîţu spune că „metehnele” sistemului de sănătate din România s-au văzut şi în cazul tragediei de la „Matei Balş”. Acesta adaugă că este nevoie de alocarea a cât mai multor resurse pentru investiţii.


Iohannis cere reformă

După șase ani în care a privit de departe cu atenție și îngrijorare, Iohannis a reșapat discursul de după incendiile Colectiv și Piatra Neamț, cele mai mari drame din mandatul său.

Prezent la locul incendiului în jurul prânzului, Iohannis a spus că „I-am cerut ministrului sănătății să facem reforma reală în sistemul de sănătate”.

Acesta a subliniat că „este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate pentru că astfel de lucruri nu trebuie să se mai repete.”


Linii telefonice pentru aparținătorii pacienților din spital

Aparținătorii pot afla informații despre noua locație unde au fost relocați pacienții evacuați în urma incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală.

Cele două linii telefonice disponibile pentru rude sunt 021.2069398 și 021.2648515.


44 de persoane evacuate în prima fază

De la „Matei Balş” au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane. Toate au fost transferate către Spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar; „Sfântul Ioan” şi „Sfântul Pantelimon”, Restul victimelor au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului.

Bogdan Opriţa a mai spus că dintre cele 44 de persoane evacuate două se aflau în stare mai gravă. Acestea au necesitat măsuri de protezare respiratorie.


Dosar penal in rem

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş.

Procurorii se află la faţa locului şi au început cercetările, potrivit reprezentanţilor Parchetului.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. “Alocare de resurse”, “reforma” … si toate cele ; bune-s toate . Totusi, fumul scoate fum ; primul fiind de tigareta . Prea multe/asemnea, basca “damf” vazuram … pe la “emanati”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW