vineri, 21 februarie, 2020
3.8 C
București

Indicatorul de Încredere Macroeconomică a crescut în luna decembrie

In luna decembrie 2019, Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Society Romania a crescut fata de luna anterioara cu 4,6 puncte pana la valoarea de 61,5 puncte (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul a crescut cu 32,8 puncte). Aceasta evolutie s-a datorat ambelor componente ale Indicatorului.

Astfel, Indicatorul conditiilor curente a crescut fata de luna anterioatra cu 7,6 puncte, pana la valoarea de 76,4 puncte (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul conditiilor curente a crescut cu 30,0 puncte). Indicatorul anticipatiilor a crescut cu 3,1 puncte pana la valoarea de 54,1 puncte (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul anticipatiilor a crescut cu 34,2 puncte).

In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, aproape 90% dintre participanti anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuala). Astfel valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,8286, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8823.  

Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (ianuarie 2021/ianuarie 2020) a inregistrat o valoare medie de 3,67%. Sunt de remarcat anticipatiile privind majorarea ratelor de dobanda atat pentru scadentele scurte (ROBOR 3M) cat si pentru cele lungi (obligatiuni suverane cu scadenta 5Y denominate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Drumul Vinului, cel mai nou proiect turistic al Republicii Moldova

Drumul Vinului din Republica Moldova este format din 3 rute care acoperă 3 zone viticole cu indicații...

Calendar

Astăzi La Cinemateca Union, de la 20.00, filmul (biografic, dramă, istoric) ”Cardinalul”. Cu: Cristian...

A murit informaticianul Larry Tesler

Informaticianul Larry Tesler (Lawrence Gordon Tesler), faimos pentru inovaţiile sale în domeniul tehnicii IT, printre care şi arhicunoscutele comenzi ”cut”,...

TRENDING

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, in crestere

În martie, volumul cifrei de afaceri din...

Prima firmă de roboți umanoizi din România

Bucharest Promo Robots este primul start-up din...