-2.1 C
București

Industria, în relativă stabilitate

Relativă stabilitate a activității în industria prelucratoare. Creștere moderată a numărului de salariați în construcții și comerțul cu amănuntul. Creștere moderată a prețurilor în industria prelucrătoare și construcții, conform INS.

Industrie prelucrătoare

În sondajul din luna august 2019, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%).

Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice se estimează cea mai mare creștere (sold conjunctural +33%), urmată de activitatea de fabricare a produselor din tutun (sold conjunctural +28%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +8%).

Construcţii

Potrivit estimărilor din luna august 2019, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +14%).

Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +12%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat, pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +20%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +14%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +25%).

Servicii

Conform estimărilor din luna august 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%).

În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Beijingul ia măsuri severe împotriva extinderii epidemiei cu Coronavirus. Peste 40 mil. persoane din epicentrul epidemiei, rupte de restul lumii

Potrivit ultimelor bilanțuri transmise de corespondenții presei străine în China, vineri la prânz, existau 26 de morți și cel...

Inspecția Muncii anunță Programul cadru de acțiuni pentru anul 2020

Acțiunile de control desfășurate de Inspecția Muncii în cursul anului 2019, s-au concretizat în următoarele rezultate: numărul...

Mirabela Miron lansează seria conferințelor „Antreprenoriat și Leadership Feminin”

Mirabela Miron, președinte U.G.I.R. Regiunea Nord-Est, organizează o primă conferință despre Antreprenoriat&Leadership Feminin, cu un titlu sugestiv: „Estetica minții feminine”....

Profit și afaceri în creștere pentru service-urile auto

In perioada 2013- 2018 cifra de afaceri inregistrata de unitatile reparatoare auto (cod CAEN 4520) a inregistrat...

TRENDING