28.5 C
București
vineri, 25 septembrie

Ce se intampla daca nu achiti taxa de pod Fetesti – Cernavoda

Cu siguranta, majoritatea soferilor romani au auzit despre taxa de pod Fetesti – Cernavoda, care trebuie platita de oricine traverseaza podul peste Dunare de pe Autostrada “Soarelui”. Cu toate acestea, multi nu cunosc riscurile la care se supun daca aleg sa nu achite aceasta taxa sau uita de ea.

Taxa de pod Fetesti – Cernavoda se poate plati si online, pe internet, iar cei care aleg aceasta varianta nu vor mai fi nevoiti sa piarda timp important la statiile de taxare. Cei care se gandesc insa sa profite de lipsa filtrelor si sa patrunda pe pod fara a achita taxa nu vor scapa fara o amenda.

La portile de taxare din ambele parti ale podului sunt instalate camere de supraveghere speciale, cu tehnologie ANPR (automatic number-plate recognition). Acestea au capacitatea de a “citi” numerele de inmatriculare ale autovehiculelor. Apoi, respectivul numar de inmatriculare este cautat in sistem.

Daca posesorul respectivului autovehicul nu achita taxa de pod Fetesti – Cernavoda pana a doua zi dupa trecere, la ora 24, atat cat este termenul legal, se va deschide un proces verbal pentru neplata.

Ce alegi: platesti 13 Lei pentru o trecere sau o amenda de 260 de Lei?

Taxa de pod Fetesti – Cernavoda variaza in functie de tipul autovehiculului si de numarul de treceri, astfel:

1. Vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone:

– o trecere: 13 lei;

– doua treceri: 26 de lei;

– 20 de treceri: 208 lei;

2. Vehicule rutiere de transport persoane cu 9 pana la 23 de locuri pe scaune sau cu masa totala autorizata intre 3,5 si 12 tone:

– o trecere: 47 de lei;

– doua treceri: 94 de lei;

– 20 de treceri: 818 lei;

3. Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri sau cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu maximum 3 axe:

– o trecere: 64 de lei;

– doua treceri: 128 de lei;

– 20 de treceri: 1.114 lei;

4. Vehicule rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu minimum 4 axe:

– o trecere: 91 de lei;

– doua treceri: 182 de lei;

– 2 de treceri: 1.584 de lei.

Cuantumul amenzii are o valoare de 10 pana la 20 de ori mai mare decat taxa pentru respectivul tip de autovehicul. Spre exemplu, daca detii un autoturism si nu achiti taxa de pod Fetesti – Cernavoda, vei plati o amenda cuprinsa intre 130 si 260 de Lei.

TaxaDePod.ro, cel mai simplu mod de a plati taxa de pod

De departe cea mai rapida si eficienta modalitate de a plati taxa de pod Fetesti – Cernavoda este online pe internet, pe site-ul taxadepod.ro, autorizat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe site, sa alegi modalitatea de plata, sa introduci datele tale si ale masinii si sa apesi “Plateste”. Astfel, poti achita taxa in doar 2 minute, in deplina siguranta, fara sa fie nevoie sa iti faci cont si fara taxe suplimentare.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW