17.9 C
București
marți, 29 septembrie

Muzee bune de vizitat și de admirat în Madrid

Europa este căminul perfect pentru orice iubitor de artă. Ai atâtea muzee și expoziții pe care să le vizitezi încât nu știi de unde să începi. Cum ar fi dacă ți-ai lua o vacanță la Madrid și ai vizita toate muzeele și galeriile de artă pe care capitala Spaniei ți le pune la dispoziție? Madridul adăpostește între pereții muzeelor sale opere de artă create de cei mai mari pictori și sculptori din istorie. Iar ca tu să nu ratezi nimic, noi ți-am făcut o listă cu cele mai importante astfel de locuri. 

Museo del Prado

Aflat într-o imensă clădire neo-clasică, Museo del Prado se bucură de titlul de muzeu național de artă. Clădirea a fost construită în anul 1785 de către Juan de Villanueva pentru ca regele Carlos al III-lea să poată înființa acolo un muzeu al științelor naturale. Cu toate acestea, în anul deschiderii (1819), acesta a devenit un muzeu public al artelor, așa cum este cunoscut și în ziua de astăzi. În galeriile sale luxoase, Museo del Prado adăpostește cu mândrie lucrări ale celebrilor pictori Raphael, Titian, Caravaggio, Rembrandt sau Rubens.

Museo de America

Museo de America este căminul unor impresionante colecții antice americane de natură arheologică și etnografică. Aceste obiecte au fost aduse în Spania de către conchistadori în timpul domniilor spaniole pe teritoriul central și sud-american. Unele dintre artefacte au fost achiziționate și de administrația spaniolă de-a lungul anilor. Aceste colecții impresionează prin comori inestimabile și unice, precum Codexul din Madrid (una din cele 4 lucrări ilustrate și scrise de mayași care a supraviețuit până astăzi), Codexul Tudela și manuscrise ilustrate din timpul Cuceririlor Spaniole. 

Museo Sorolla

Muzeul Sorolla a fost, de fapt, fosta casă a artistului Joaquin Sorolla, un celebru pictor neo-impresionist. Este cunoscut pentru picturile sale pline de strălucire, cu puternice influențe solare, incluzând portrete sau scene din viețile familiilor. Picturile sale sunt expuse la etajul principal, în timp ce salonul, sufrageria și camera de mic-dejun au rămas conservate și încă poartă amprenta eclectică a artistului.

Museo Nacional de Artes Decorativas

Muzeul Național de Arte Decorative se laudă cu o colecție impresionantă de obiecte de artă decorativă, tapițerii și mobilă veche strânsă din întreaga Spanie. Una din cele mai valoroase piese găzduită de muzeu este bucătăria de la etajul 5, transferată dintr-un palat al secolului XVIII din Valencia. Podeaua acestei bucătării afișează o scenă de zi cu zi, cu servitori care făceau ciocolată caldă.

Museo Cerralbo

Muzeul Cerralbo este aflat într-un conac fastuos din secolul al XIX-lea. Casa a aparținut lui Enrique de Aguilera y Camboa, marchizul de Cerralbo și adăpostește o colecție impresionantă de opere de artă și artefacte. Marchizul a oferit acest muzeu statului cu o singură condiție: obiectele să rămână exact la fel cum au fost așezate de el. Când vei păși prima dată în Museo Cerralbo, vei fi impresionat de stilul baroc și roccoco, dar și de operele artiștilor precum El Greco, Alonso Caro sau Zurbaran.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW