Îngrijirea tenului acneic se face cu multă răbdare și continuă educare. Fiind o afecțiune atât de comună, multitudinea de informații din spațiul online poate deveni copleșitoare uneori. Alteori, de-a dreptul nocivă. Poate fi dificil să alegi sfaturile corecte și, fără sprijinul unui specialist, riști să înrăutățești situația în care te afli.
În primul rând, pentru a trata corect și eficient acneea este important să știi cu ce tip de acnee te confrunți. Iată la ce trebuie să fii atent și ce să eviți, când vine vorba de îngrijirea tenului acneic:
Curățarea în exces irită pielea
Atunci când ai acnee, poți fi tentat să vrei să te speli de mai multe ori pe zi, eventual să folosești produse pentru gomaj și exfoliere, crezând ca așa vei curăța în profunzime tenul și vei scăpa de coșuri. În realitate, medicii dermatologi susțin contrariul. O rutină de îngrijire a tenului agresivă nu face altceva decât să distrugă bariera de protecție a pielii, să destabilizeze și mai mult producția de sebum și să provoace apariția iritațiilor și a eczemelor. De fapt, orice tratament acnee trebuie să plece de la o îngrijire corectă a tenului!
Masajul facial și așteptările nerealiste
După o anumită vârstă, femeile se confruntă cu o producție mult mai redusă de colagen natural iar acest lucru se vede, în primul rând, pe chip. Pielea își pierde din elasticitate, se lasă și încep să apară cutele din zona ochilor și a gurii. Pentru a combate acest fenomen trebuie să stimulezi producția de colagen. Poți face acest lucru cu ajutorul unui roller pentru masaj facial.
Folosit corect, roller-ul facial acționează blând chiar și pe tenul sensibil, cu acnee, și oferă un masaj relaxant pentru mușchii faciali. În plus, favorizează o absorbție rapidă a cremelor și a ingredientelor din măștile . Un masaj de doar 5 minute pe zi este suficient pentru a stimula fluxul de sange în zona feței.
Atenție la așteptările nerealiste! Deși masajul facial cu piatră naturală aduce numeroase beneficii aspectului tenului, acesta nu face minuni. Roller-ul nu vindecă afecțiuni, însă le poate ameliora destul de mult. Afecțiunile dermatologice, precum acneea, pot fi ameliorate prin masaj regulat, deoarece acesta stimulează circulația și producția celulelor noi, sănătoase.
Eficiența acidului salicilic în tratamentul acneei
În tenul predispus la acnee, excesul de sebum este cea mai mare problemă. Produsele pe bază de acid salicilic au proprietăți foarte bune de curățare și exfoliere, putând pătrunde în profunzime în pori, eliminând excesul de sebum. În plus, acidul salicilic exfoliază delicat pielea și reduce inflamația, fiind un adjuvant în tratarea acneei.
Atentie! Nu uita să aplici o cremă cu protecție solară după exfolierea pielii cu acid salicilic, deoarece pielea va fi mai sensibilă la razele solare. De asemenea, este important să verifici concentrația acidului salicilic înainte de a-l aplica pe ten! Produsele cu o concentrație mare trebuie aplicate la un interval mai mare de timp. Verifică întotdeauna instrucțiunile de utilizare ale produselor pe care le folosești, indiferent dacă sunt creme, seruri sau măști de față.