luni, 6 aprilie, 2020
15.5 C
București

Instagram impune restricţii de vârstă utilizatorilor

Daniela Moise (gds.ro)

Instagram va solicita de acum înainte utilizatorilor să-şi precizeze vârsta în momentul în care îşi creează un cont nou, a anunţat compania. Măsura este destinată să împiedice accesul copiilor sub 13 ani pe platforma de socializare deţinută de Facebook.

Aplicaţia urmează în acest fel modelul Facebook, Snapchat şi TikTok, care solicită data de naştere în momentul creării unui nou cont. Măsura luată se aplică doar pentru utilizatorii noi, nu și pentru cei deja existenți. Platforma nu precizează care este modalitatea de verificare a vârstei sau a identităţii, prezentă pe alte aplicaţii similare, astfel că introducerea unei date de naştere false rămâne posibilă în continuare, anunţă Agerpres, citând AFP.

O experienţă mai adecvată din punctul de vedere al vârstei“

Data de naştere nu va apărea în informaţiile de profil ale contului. Dacă un utilizator şi-a sincronizat conturile de Facebook şi Instagram, data de naştere comunicată la crearea contului de Facebook va fi transmisă automat şi platformei Instagram.
Reprezentanţii companiei au explicat decizia spunând că această informaţie „ne va ajuta să asigurăm securitatea tinerilor utilizatori şi să oferim o experienţă mai adecvată din punctul de vedere al vârstei“. Ei au precizat că intenţionează să se folosească de această informaţie suplimentară pentru a le putea oferi tinerilor utilizatori programe educative specifice vârstei, respectând parametrii de protejare a datelor private.

Noile reguli, impuse în urma presiunilor şi a criticilor

Aplicaţia sporeşte, totodată, confidenţialitatea mesajelor, permiţând utilizatorilor să aleagă cine îi poate adăuga în grupuri de discuţie (oricare dintre utilizatori sau doar contactele din lista de conturi urmărite).
Criticii susţin că Instagram a luat decizia de a impune restricţii de vârstă utilizatorilor doar în urma presiunilor și a potențialelor sancțiuni pe care le putea primi pentru că afișează minorilor reclame la produse precum băuturile alcoolice.
Recent, tot în urma unor acuzaţii, Instagram a înăsprit şi regulile referitoare la lupta împotriva distribuirii de conţinut susceptibil de a încuraja suicidul sau automutilarea, interzicând imaginile, apoi desenele şi ilustraţiile cu astfel de teme.
De mai multe luni, Instagram testează, de asemenea, în mai multe ţări, „like-urile private“: platforma ascunde numărul de like-uri obţinute de o anumită postare în încercarea de „a diminua presiunea socială“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

S-a prelungit starea de urgență cu încă o lună

Klaus Iohannis a declarat, luni, că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență în România. Aceasta a fost...

80 de angajați pe ambulanță confirmați pozitiv cu COVID-19

Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” monitorizează zilnic evoluţia extinderii pandemiei COVID-19 în rândurile angajaţilor din Serviciile Publice de...

Minunata lume nouă

În 16 martie președintele Iohannis a emis decretul 196 prin care s-a recunoscut intrarea României în rândul...

România a depășit 4.000 de persoane infectate cu noul coronavirus

Până astăzi, 6 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu...

TRENDING