Instanța a decis. Liviu Dragnea va fi eliberat, fostul lider PSD va ieși din Penitenciarul Rahova

Maria Zărnescu (b1tv.ro)

Fostul lider PSD a fost eliberat condiționat. Liviu Dragnea va ieși din Penitenciarul Rahova în cursul zilei de 15 iulie 2021.

Magistrații Tribunalului Giurgiu au dispus eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea.

„Am așteptat acest moment de foarte mult timp. O să mergem spre București și urmează să fie făcute toate procedurile (…) Procedura: se va trimite de aici minuta, se vor îndeplini toate formalitățile, după care sigur se vor trimite hârtiile și va fi pus în libertate”, a spus avocata fostului lider PSD.

Întrebată de ce judecătorii din Giurgiu au decis eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea, spre deosebire de magistrații de la București, avocata Flavia Teodosiu a precizat:

„Mi-e greu să răspund la această întrebare, dar foarte ușor, iată că  am găsit niște judecători care astăzi au judecat după măsura legii (…) Acești doi magistrați au apreciat și au evaluat, au respins contestația Parchetului și au admis contestația noastră”, a declarat ea, în fața jurnaliștilor.

Liviu Dragnea, primele declarații din sala de judecată

„Am constatat din motivarea pe fond că eu am toate criteriile îndeplinite și nu pot fi eliberat, cum vine asta? Singura problemă e că am dat acel interviu cu instalația din penitenciar și chiar am avut o pedeapsă suplimentară.

Nu puteam să am un comportament diferit față de cel avut dinainte de a ajunge aici. Cu decență și demnitate mi-am dus pedeapsa. Am muncit zilnic când mi s-a permis, am fost la cursuri, lunar am primit recompense, inclusiv iunie, iulie, să judecați conform legii și să admiteți cererea de eliberare condiționată”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Antena 3.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW